Jana (43): Nevadilo mi, že můj přítel má vřelý vztah se svou ex. Když spolu vyrazili na dovolenou, to už jsem viděla rudě

Jana (43): Nevadilo mi, že můj přítel má vřelý vztah se svou ex. Když spolu vyrazili na dovolenou, to už jsem viděla rudě
Zdroj: Unsplash

Jana je do svého nového partnera zamilovaná a zprvu jí nevadilo, že se stále přátelí s bývalkou. Není si ale jistá, jestli tuhle „rodinnou známou“ skousne i poté, co spolu trávili dovolenou u moře.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 02. 07. 2023 07:00

Richard (48) je bezesporu skvělý chlap a já se ani nedivila tomu, že s bývalou přítelkyni udržuje přátelský vztah. Pokud by se mezi nás příliš „nemontovala“, zvládla bych tu a tam její přítomnost. Jenže ti dva si klidně vyjeli na dovolenou. A to už na mě bylo moc.

Můj partner si až moc dobře rozumí se svou bývalou

Jak už to tak někdy bývá, milenecký vztah se může přerodit v silné přátelství. A pak už je na lidech, jestli jim to vyhovuje, anebo se v dobrém rozejdou. To byl případ mého Ríši a tak mi to také vyprávěl na naší první oficiální schůzce.

S Marcelou se rozešli před více než rokem. Vídají se dodnes, mají společné kamarády a jsou pro sebe něco jako příbuzní. „Jsme jak bratr a sestra, trvalo nám, než jsme si to přiznali,“ konstatoval a mně to připadalo logické. S Marcelou (44) jsem se brzy seznámila. Vypadala sympaticky a necítila jsem z ní nevraživost. Kamarádky mě však varovaly před takovými vztahy. Jiní nás zase obdivovali, jak dokážeme brát věci s nadhledem. A já chvíli vážně nadhled měla!

Možná mi pomohly ony pověstné růžové brýle. Marcela ráda mluvila s Richardem o jejich společné minulosti nebo si ho dobírala pro jeho lajdáctví a tak podobně. Zachovávala jsem klid. Postupem času jsem si ale připadala pořád víc jako ta, kdo Richarda vůbec nezná. Zato Marcela měla perfektní přehled...

Na dovolenou vyrazil s bejvalkou

No jéje, počkej, až se přestane snažit a bude se věčně válet na gauči,“ smála se Marcela a plácala svého bývalého po zádech. Napadalo mě, že moc taktu nepobrala. A jak plynul čas, už jsem se musela víc a víc přemáhat, abych všudypřítomnou Marcelu vystála.

Když se z bývalky stane rodinná známá, je pak na každé oslavě či sebemenším setkání příbuzenstva. Pozorovat, jak stále patří mezi ostatní, tak to může být lehce nepříjemné. Mě poháněl všudypřítomný názor, jak jsem skvělá a tolerantní. Pak ale můj pohár trpělivosti přetekl.

Richard měl každý rok se svou partou přátel pronajatý katamarán a ani letošek nebyl výjimkou. Byla to jejich desátá cesta a na lodi se pochopitelně počítalo s Marcelou. Se mnou ne. Kromě toho, že jsem tam znala pár lidí pouze letmo, si Marcela plavbu zaplatila už před rokem. Bylo to přeci jen v době, kdy byl Richard single. Jestli jsem si myslela, že se něco změní, pletla jsem se.

Z dovolené mi posílá fotky se svou ex

Nevadí ti to, zlato, viď?“ zeptal se mě Richard. Já byla tak v šoku, že jsem jen mlčky kroutila hlavou. Nyní jsou spolu na dovolené a já mám dost času na úvahy. Zatímco mi chodí seflíčka těch dvou a buší mi srdce, srovnávám si myšlenky a docházím k novým závěrům.

Asi nejsem dost zralá a patřičně „nad věcí“, abych tohle skousla. Nechci ani dělat scény, Richard mě na vztah s Marcelou připravoval. Já bych ale pro přítele chtěla být na prvním místě. Ideálně by ho nemělo ani napadnout trávit dovolenou s bývalkou. I kdyby tak měl přijít o desátou plavbu s přáteli. Chci toho snad moc?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články