Petra (44): Přítel tvrdil, že jezdí za bývalkou kvůli synovi. Ten mi ale tuhle řekl, jak to ve skutečnosti je

Petra (44): Přítel tvrdil, že jezdí za bývalkou kvůli synovi. Ten mi ale tuhle řekl, jak to ve skutečnosti je
Zdroj: Freepik

Petra chodí už dva roky s rozvedeným Daliborem. Když zpočátku vztahu často jezdil za svým synem, nic nenamítala. Až po čase jí začalo vadit, že s Kubou a potažmo bývalou ženou tráví víc času než s ní. Nejen všechny svátky, ale dokonce i dovolené. Bojí se, že Dalibor svou exmanželku pořád miluje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 03. 2023 19:00

S Daliborem (47) chodím dva roky. Za tu dobu jsem s ním nezažila ještě ani jedny Vánoce, Velikonoce nebo jinak významné svátky. Jezdí je totiž trávit ke své bývalé ženě. Tvrdí, že je to kvůli synovi Kubovi (12), ale já to vidím jinak. Myslím si, že svoji ex pořád miluje a mě má jen jako zadní vrátka.

Přítel tráví hodně času se synem

Když jsme se seznámili, měla jsem z Dalibora pocit, že je to přesně ten muž, kterého jsem roky hledala. Svědomitý, hodný a obětavý člověk, který má životní priority dobře srovnané. Velmi rychle se mi otevřel a povyprávěl o svém nepovedeném manželství. Jeho bývalá žena Dominika (44) ho po dvaceti letech opustila.

Tvrdil, že si našla někoho jiného a jeho odkopla jako prašivého psa. I tak se s ní snažil vycházet, protože spolu mají syna. Kuba je puberťák, který podle jeho slov nenesl rozvod zrovna nejlíp. Házel vinu právě na Dalibora, který z toho měl výčitky svědomí.

Když jel sem tam za synem a strávil s ním víkend, nic jsem nenamítala. Z jeho vyprávění jsem pochopila, jak moc je pro něj Kuba důležitý. Snažila jsem se přehlížet také to, že vlastně tráví celý víkend i po boku své bývalé ženy. Ubezpečoval mě totiž, že už mezi nimi nic není a jezdí tam jenom kvůli synovi.

Chtěla jsem syna svého přítele poznat

První rok jsem neřekla ani popel. A to ani ve chvíli, kdy mi oznamoval, že na Vánoce jede za synem. Svátky tak strávil s bývalou ženou a Kubou, zatímco já seděla sama doma. Po dalším půlroce už mi to bylo divné. Přeci není normální, aby rozvedení rodiče jeli na společnou dovolenou. Výmluva, že je to kvůli synovi, mi nepřišla adekvátní.

Chtěla jsem proto, aby Kuba někdy přijel k nám a já měla možnost ho lépe poznat. Trvalo mi to skoro dva měsíce, než jsem Dalibora přesvědčila. Kuba byl zprvu zakřiknutý, ale druhý den už jsme si normálně povídali. Vzala jsem ho do města na zmrzlinu, kde se hodně rozpovídal. Začal mi vyprávět o své mamce a záhy i otci.

Dozvěděla jsem se pravdu

Třeba o tom, jak Dalibor celé víkendy pracuje na baráku. Obstarává zahradu, seká dřevo, nakupuje, a když se Dominice nechce, tak i vaří. Zírala jsem na Jakuba jako blázen. Ona ho ta mrcha využívá prostřednictvím syna! Kuba mi na rovinu řekl, že rozvod svých rodičů chápe a byl by mnohem raději, kdyby mohl někdy jezdit za otcem. Ten to ale prý odmítá a sám se nabízí, že k nim bude jezdit.

A já jsem z toho zmatená. Kdo dobrovolně jezdí za bývalkou, která ho odkopla, a ještě jí posluhuje? Co už vůbec nechápu, je to, že mi to Dalibor neřekne. Svoje návštěvy svaluje na chudáčka syna, a ten je přitom úplně v pohodě. Já se teda ptám, proč tam vlastně jezdí? Co ho tam táhne? Doufá snad, že ho ex vezme zpět? Nezbývá mi nic jiného, než se ho na to zeptat…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články