Ondřej (30): Exmanželka mi kecá do nového vztahu. Nechce, aby se naše děti stýkaly s někým, koho nezná

Ondřej (30): Exmanželka mi kecá do nového vztahu. Nechce, aby se naše děti stýkaly s někým, koho nezná
Zdroj: Unsplash

Najít společnou řeč s exmanželkou není nikdy jednoduché, zejména pokud jde o vaše další vztahy. Ondřej si našel novou přítelkyni, kterou má velmi rád. Ale jeho bývalá žena mu do toho začala remcat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 03. 2023 10:00

Jsem rozvedený už dva roky. S bývalou žena Alexou (28) mám dvě děti. Mladšímu Honzovi jsou čtyři a staršímu Sebastiánovi bude sedm let. Teď, když jsem si našel novou přítelkyni, myslel jsem si, že všechno bude v pořádku. To by to ale nesměla být Alexa, aby všechno nezkazila.

Našel jsem spřízněnou duši

Můj rozvod s Alexou nebyl procházkou růžovým sadem. Trvalo mi dlouho, než jsem se z něj vzpamatoval. První rok po rozvodu jsem se snažil především najít sám sebe. Chtěl jsem zjistit, co přesně od života chci, žádnou lásku jsem nehledal. Až teprve druhý rok jsem se začal zaměřovat na seznamování s novými lidmi.

A přesně v tu dobu jsem poznal Kateřinu (26). Byla to láska na první pohled. Zaujala mě hned od začátku. Byla milá, empatická, naslouchala mi a dokázala se přizpůsobit všem mým potřebám. Je mi s ní opravdu dobře a těch pět měsíců, co spolu chodíme, jsem si opravdu užil.

Kateřina miluje moje děti

Hned od začátku věděla, že mám dvě děti. Byla z toho nadšená. „Děti mám velmi ráda,“ řekla mi a já jí to věřil. V momentě, kdy se kluci s Kateřinou seznámili, věděl jsem, že jsem si vybral správně. I je si získala. Stali se z nich velcí parťáci. Stejně vlídně přijala mě i moje syny její rodina. Byli k nám velmi milí a pozvali nás k sobě na víkend.

Teď se o mé nové přítelkyni dozvěděla i Alexa. A jako vždy z toho udělala neskutečnou aféru. Kluci jí řekli, kde byli o víkendu a že mám novou přítelkyni. Alexa si to všechno zapamatovala, a pak na mě udeřila se všemi těmi informacemi.

Exmanželka se vrtá v mém současném vztahu

„Nechci, aby se děti vídaly s osobou, kterou neznám. Moje děti se prostě s tvojí novou přítelkyní scházet nebudou, dokud ji sama nepoznám a nezjistím, co je zač,“ řekla mi. Nesouhlasím s ní. Nikdy jsem neměl žádný problém s tím, když k našim dětem přivedla někoho nového, ať kamarádku nebo přítele. Věřil jsem jejímu úsudku a byl jsem si jistý, že někoho nebezpečného by k nim nedotáhla.

Nechápu, proč i ona teď nemůže důvěřovat mně. Jako vždy dělá ze všeho neskutečné scény a vidí problémy tam, kde nejsou. Jsem rád, že jsme se rozvedli, tyto její výlevy mi nechybí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články