Michaela (31): Můj muž plánuje letní prázdniny jen se svými dětmi z předchozího manželství. Mě nechá doma s malou dcerou

Michaela (31): Můj muž plánuje letní prázdniny jen se svými dětmi z předchozího manželství. Mě nechá doma s malou dcerou
Zdroj: Freepik

V dnešní době není neobvyklé, když má muž nebo žena děti z prvního manželství. Někdy ale karty zamíchá nový přírůstek. Stává se, že přednost dostanou děti z předchozího vztahu a ty další jsou přehlížené...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 01. 2023 07:00

Bena (42) jsem poznala v práci. Hned mě okouzlil. Vždy věděl, co chce. A nenechal nic ani nikoho zabránit mu v tom. Když jsme spolu začali chodit, byl čerstvě v rozvodovém řízení.

První manželství nedopadlo dobře

S bývalou manželkou má dva syny. Staršímu Hynkovi je dvanáct let a mladšímu Felixovi je sedm. Nikdy jsem jejich rodinu nerozvrátila. Problémy mezi Benem a jeho ex začaly ještě dřív, než jsme se vůbec poznali. Hádky, nenávist a lži prý u nich byly na denním pořádku. Aspoň tak mi to říkal Ben.

Po třech letech, co jsme spolu chodili, mě Ben požádal o ruku a já s radostí souhlasila. Bena i jeho syny jsem si zamilovala. Svatba byla úžasná, moc jsem si ji užila. I přesto, že už jsem v té době byla těhotná a čekala jsem Benovo třetí dítě.

Před pár měsíci se mi narodila holčička

Moc jsem se na narození svého prvního potomka těšila. Ben byl také nedočkavý, zvlášť když se dozvěděl, že se mi má narodit holčička. Moc se na ni těšil. „Bude to moje princezna. Už se nemůžu dočkat, až ji poznám,“ řekl mi těsně před porodem.

Když se mi narodila Jůlinka, najednou se všechno změnilo. Ben začal stále víc času trávit v práci a mě nechával doma s dcerou o samotě. Je to pro mě velmi náročné období. Skoro nikam se nedostanu a jediným mým rozptýlením za celý den je, když Ben přijde z práce.

A čas, kdy Ben přichází domů, se stále posouvá. „Máme toho teď v práci moc,“ zní jeho obvyklá výmluva. Ale já mám takový pocit, že s námi nechce trávit čas. Na Jůlinku se skoro ani nepodívá. Zdá se mi, jako by její existenci úplně ignoroval.

Opravdu mě ranil

Poslední kapkou byl minulý víkend. Pro jednou s námi trávil čas, ale bylo to, jako by s námi ani nebyl. „Už se tak moc těším, až v létě vezmu kluky do Řecka. Kolega tam pronajímá apartmán za dobrou cenu. Říkal jsem si, že dva týdny by byly fajn,“ pronesl zasněně.

Bylo mi z toho do pláče. Plánuje dovolenou se svými dětmi z předchozího manželství a na mě a Jůlinku se vůbec neohlíží. Když jsem naznačila, že jsme taky jeho rodina, začal vykládat něco o tom, že Jůlinka je na takovou dovolenou ještě moc malá. A pak změnil téma. Pořád si připadám, jako bychom pro něj byly jenom vzduch.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články