Kamila (30): Můj ex nepochopil, že jsme se rozešli. Začal mě stalkovat

Kamila (30): Můj ex nepochopil, že jsme se rozešli. Začal mě stalkovat
Zdroj: Freepik

Kamila chtěla být ve svém životě šťastná a posouvat se dál. Pochopila však, že to s Davidem po boku není možné. A tak se s ním po 14 letech rozešla. David se ale nevzdává. Denně jí posílá květiny, dopisy a dalo by se říct, že ji stalkuje. Nedochází mu, že už je konec.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 10. 2022 10:00

Když jsem před čtyřmi měsíci ukončila čtrnáct let trvající vztah, bylo to hlavně kvůli tomu, že jsem přestala svého přítele milovat. David (30) se ale i nadále snaží náš vztah slepit. On náš rozchod nese hrozně těžce. Pořád je mi v patách a já nevím co s ním. Nutně potřebuji, aby pochopil, že je konec. On si však myslí, že jsme si souzeni.

Tvořili jsme ideální pár

S Davidem jsme se poznali v prváku na střední škole. Byl to ten nejhezčí kluk ze školy. Chtěla ho snad každá holka. A on si vybral mě. Dlouho jsem tomu nechtěla věřit. Přišlo mi to tak neuvěřitelné. Nepatřila jsem k žádným školním hvězdám.

Randili jsme spolu celou střední školu, i po jejím skončení. Já šla ještě na vysokou, on nastoupil do práce. Náš vztah se ubíral tím správným směrem. Jezdili jsme spolu na dovolené, pronajali si byt a byli spokojení.

Okolí nás bralo jako ideální pár, i já jsem tomu roky věřila. Když jsem dostudovala, nastoupila jsem do jedné advokátní kanceláře jako koncipientka. Měla jsem ambice a přála si, abych to někam dotáhla. A právě v té době jsem si začala uvědomovat, že se k sobě s Davidem nehodíme.

Rozešli jsme se po 14 letech

On chtěl vést prostý a časem i rodinný život. Já se v tom neviděla. Prahla jsem po kariéře a uznání. V rámci své práce jsem se začala stýkat s inteligentními lidmi, kteří mi mohli pomoci něčeho dosáhnout. Občas jsem s sebou vzala i Davida, ale pokaždé se ukázalo, jak se do takové společnosti nehodí.

Sama jsem cítila, že naše láska už dávno není tak silná. Postupně mi lezl na nervy. On a jeho styl života. Ke štěstí mu stačilo odsedět si osm hodin v práci a pak si dát doma pivo. A já chtěla prostě víc. Když jsem si celkem jasně odpověděla na otázku, zda ho ještě miluji, věděla jsem, že musím ten vztah ukončit.

Došlo k tomu asi před čtyřmi měsíci. Řekla jsem mu na rovinu důvod našeho rozchodu. Říká se, že s pravdou člověk nejdál dojde. Já si ale natloukla nos. David usoudil, že se mýlím a rozchod nevzal v potaz. I když jsem se odstěhovala a dala jasně najevo, že je konec, on se nevzdává.

Bývalý přítel mě stalkuje

Každý den mi do kanceláře zasílá několik květin. Čekají tam na mě dárečky a zamilované dopisy o tom, jak jsme si souzeni. Zjistil si, kde bydlím a i tam mě zásobuje. Není dne, kdybych neměla ve schránce dopis plný citových výlevů. Jeho vyznání lásky jsou všude. V e-mailu, v SMS zprávách. Posílá mi i nahrávky s básničkami. A já už nemůžu.

Nechci na to reagovat a rozpoutávat nějakou debatu. Jen chci, aby pochopil, že je konec. Uznávám, že 14 let je vážně dlouhá doba. Ani pro mě nebylo snadné rozhodnutí vztah ukončit, ale musela jsem. Chci být ve svém životě šťastná a s ním už to nešlo. A tím, co teď dělá, mě akorát utvrzuje v tom, že jsem udělala dobře.

Kdyby mi dal po rozchodu nějaký prostor, možná bych nakonec zjistila, že mi chybí a chtěla se vrátit. Takhle ale určitě ne. Už mě ta jeho láska vyloženě obtěžuje. Dalo by se to asi i nahlásit jako stalking, ale nechci mu ještě více ublížit. Musí jen pochopit, že je třeba jít dál a mě nechat být. Doufám, že ho to brzy přejde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články