Šárka (32): Můj přítel je gynekolog. Musím to brát s nadhledem, protože jinak bych se snad zbláznila

Šárka (32): Můj přítel je gynekolog. Musím to brát s nadhledem, protože jinak bych se snad zbláznila
Zdroj: Unsplash

Když Šárka poznala Adama, podle jejího úsudku mu nic nechybělo. Pak se jí svěřil s tím, jakou má práci, a ona zvažovala zpátečku. Nebyla si jistá, jestli chce mít doma gynekologa.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 23. 06. 2023 10:00

Adam (36) je skvělý kluk a svou práci má hrozně rád. Jenže je gynekolog. Abych se s tím vyrovnala, beru to s nadhledem. Ale stejně raději nemyslím na to, co dělá v práci...

Věděla jsem jen to, že je lékař

Když jsem se s Adamem seznámila, byl mi ihned sympatický. V duchu mě napadlo, co by tomu asi řekla moje máti, kdyby věděla, že randím s doktorem. Na tyhle věci ona hodně dá. Netušila jsem, že jí ještě dlouho neprozradím, na co se Adam specializuje.

Dokonce ani on sám s tím nevyrukoval hned na začátku, tušil, že bych mohla ztratit zájem. Nakonec k tomu nedošlo, ale rozhodně mě to zarazilo v rozletu. To, že je gynekolog, mi prozradil po měsíci. Nejdřív jsem nevěděla, co na to říct.

Takže teď jdeš do práce a celý den koukáš na...“ nedopověděla jsem a jen si představovala, jaké to asi pro takového muže je. Po raním sexu si dát kávu a spěchat do práce na řadu preventivních prohlídek. „Zní to asi divně, ale je to práce jako každá jiná. Předchází jí léta studií, člověk to tak nebere. Vážně,“ řekl a pohladil mě. A já se usmála, ale ne úplně upřímně.

Celý den jsem musela myslet na to, co dělá v práci

První konfrontace s mými rodiči sice proběhla, ale neuklidnila mě. Pověděla jsem jim na rovinu, čím se Adam živí. V soukromé ordinaci se mimochodem živí velmi slušně. Moje máma spráskla ruce a táta dostal záchvat smíchu.

Když jsem to řekla kamarádce, tak se mě starostlivě ptala, jestli se nebojím, že ho brzy omrzí sex. „Představ si, že bys měla denně v ruce deset pánských přirození! Já bych po šichtě už neměla chuť na další,“ smála se, ale pak se mě snažila utěšit. Viděla, že je mi do pláče.

Proboha, Šárko, neblázni. Všichni tihle doktoři mají doma manželky, nějak to fungovat musí. Nejsou to blbci a ani úchyláci. Ber to tak, že se to může občas hodit. Může ti dělat pravidelnou údržbu,“ dodala a to už jsem se smála taky.

Povolání svého přítele už beru s humorem

Ten přístup mi vyhovuje nejvíc, dnes už beru celou situaci s vtipem. Jen mě občas zamrzí, když mi nějaká žena řekne, že by takového chlapa mít nemohla. Já si to nevybrala, ale miluju ho a předsudky mají jen hlupáci.

Můj přítel se stará o zdraví žen i jejich budoucích potomků. A to je přeci velice důležitý úkol. Někdy jsem na něj hrdá! Ale raději si nebudu představovat detaily a každodenní náplň jeho práce...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články