Daniela (23): Moje matka otěhotněla s otcem mého přítele. Teď nám zakazují svatbu, když jsme něco jako příbuzní

Daniela (23): Moje matka otěhotněla s otcem mého přítele. Teď nám zakazují svatbu, když jsme něco jako příbuzní
Zdroj: Freepik

Daniela se dostala do ošemetné situace. Již pět let chodí s Liborem a pomalu plánují rodinu. Jenže jejich rodiče jim udělali čáru přes rozpočet. Byť ne tím způsobem, jaký by člověk obvykle čekal.

Jana Jánská
Jana Jánská 02. 06. 2023 19:00

S Liborem (29) randíme už pět let, ale známe se podstatně déle. Cítím, že je to ten pravý. Pracuje jako IT specialista a vydělává slušné peníze. Až dostuduji ekonomku, plánujeme založit rodinu.

Moje mamka se vyspala s přítelovým otcem

Tím, že se známe delší dobu, seznámili se i naši rodiče a stali se dobrými přáteli. Scházeli se i bez nás u letních grilovaček na zahradě nebo spolu o víkendech podnikali výlety. Mojí mamince je 45 let, měla mě relativně brzy. A pořád je neskutečně krásná a pohledná žena, za kterou se muži otáčejí.

Rok poté, co jsme se s Liborem dali dohromady, měli moji rodiče manželskou krizi. Během ní se mi maminka svěřila, že se vyspala s Oskarem, Liborovým otcem. Nemohla jsem věřit svým uším! Prý si to spolu rozdali po pracovním večírku u něj v kanceláři na stole. Později si všechno vyříkali a na přátelských vztazích mezi mými a Liborovými rodiči se nic nezměnilo. Později se však moje matka a Oskar do sebe zamilovali. Mí rodiče se rozvedli, aby maminka mohla žít s Oskarem.

Máma mi oznámila, že je těhotná

Pro mého otce byl rozvod těžkou ranou, vůbec to nečekal a dost ho to vzalo. V tu dobu nalezl útěchu u Romany, Liborovy matky, která pro něho měla pochopení a vlastní zkušenosti z rozvodu. Velice se sblížili, bohužel až nad rámec přátelství. Myslela jsem, že se jedná o chvilkový úlet na obou stranách, bohužel jsem se mýlila. Můj otec se nastěhoval k Romaně. Stal se z něj jiný člověk. Každé ráno venčí psa, i přesto, že psy vždycky nesnášel.

A teď došlo na nejhorší, moje matka je těhotná! Snažila jsem se jí její rozhodnutí, že si dítě nechá, rozmluvit. Přece jenom je to v jejím věku riziko a mám o ni strach. Nebudu lhát, také mě znervózňuje představa nevlastního sourozence. Maminka si ale stojí za svým, prý vždycky toužila po druhém dítěti, jen se jí nedařilo otěhotnět. Je štěstím bez sebe. Nechala si prozradit pohlaví, čeká chlapečka. Začala nakupovat oblečení a kočárek. Malého se nemůže dočkat, už dokonce zařizují pokojíček. Prý se ještě před porodem plánuje za Oskara provdat.

Rodiče nám zakazují svatbu, prý se to nehodí

Nevím, co dál. Netušíme, jak toto ovlivní náš vztah s Liborem. Staneme se nevlastními sourozenci? Jsem zoufalá. Libor se dokonce přestal se svým otcem na nějakou dobu stýkat, protože nám Oskar radil, ať se rozejdeme, protože nechce, aby si jeho syn bral dceru své snoubenky. V mém otci a Romaně máme podporu. Tolerují vztah mé matky a Oskara, ale jsou proti naší svatbě. Prý by to způsobilo problémy.

Jak mám reagovat? Jsem já ta špatná? Nechci nikomu bránit v lásce, ale tohle mi nepřipadá normální.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články