Eliška (27): Kamarádčin přítel má několik bokovek. Chtěla jsem jí otevřít oči, ale přestala se se mnou bavit

Eliška (27): Kamarádčin přítel má několik bokovek. Chtěla jsem jí otevřít oči, ale přestala se se mnou bavit
Zdroj: Freepik

Eliška zjistila, že partner její dobré kamarádky Daniely je nevěrník. Když se jí to konečně odhodlala říct, setkala se s nepochopením. Daniela se jí začala vyhýbat.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 09. 04. 2023 10:00

Moje kamarádka Daniela (31) byla slepě zamilovaná do svého přítele Michala (36). Když jsem se úplnou náhodou dověděla o jeho milenkách, nemohla jsem si to nechat pro sebe. Nebylo snadné říct Daniele pravdu, nechtěla si sundat růžové brýle. A pak za to na mě zanevřela.

Kamarádčin přítel se mi nelíbil od prvního momentu

Když mi Daniela před rokem představila Martina, od první chvíle jsem doufala, že jejich vztah nebude mít dlouhého trvání. Působil na mě arogantně a otáčel se za každou sukní. Ona ale měla pevně nasazené růžové brýle.

Po nějaké době se ukázalo, že můj instinkt nezklamal. Jedno dopoledne jsem Martina potkala v parku, šel ruku v ruce s cizí slečnou. Začala jsem pátrat a zjistila, že si spokojeně žije v paralelním vztahu. A Daniela o ničem neví.

Navíc nešlo o jedinou slečnu. Náš společný kamarád mi prozradil, že jich je několik. Rozhodla jsem se jednat a moje první kroky vedly k Martinovi. Ten se se mnou na toto téma vůbec nehodlal bavit. Všechno popřel a ještě mi pohrozil.

Nemohla jsem se na to dívat

Každé moje setkání s Danielou bylo frustrující. Stále jsem nedokázala najít vhodnou příležitost, kdy jí svěřit tajemství, které jí mohlo změnit život. Pak jsem se odhodlala, ale náš rozhovor jsem si přeci jen představovala jinak.

Chceš říct, že mi zahýbá už několik měsíců?" ptala se a byla celá pobledlá. Poznala jsem, že už jí něco vrtalo hlavou. „Hlavně zachovej klid a neříkej mu, odkud to víš. On ti stejně všechno popře. Zkus ho třeba nějak sama nachytat," radila jsem jí. A popravdě řečeno jsem chtěla být mimo celé drama.

To se nepodařilo. Daniela, ovládaná emocemi, udeřila na Martina ještě ten večer. V tu chvíli jí bylo úplně jedno, že mě prozradí. Šlo jí jen o to, aby se od něj dověděla pravdu.

Kamarádka mě úplně odstřihla

Je docela možné, že měl Martin připravenou nějakou výmluvu a celé to obrátil proti mě. Daniela mi druhý den zavolala s tím, že se jí přiznal k jednorázové nevěře, kterou už prý má vyřešenou. Poděkovala mi za péči, ale její hlas zněl poněkud ironicky.

Ty mu to věříš?“ hlesla jsem nevěřícně. „Chci mu dát ještě šanci, měj pochopení," řekla chladně, když jsem se snažila ještě něco namítnout. Od té doby mi Daniela neodpovídá na zprávy. Myslím si, že se ti dva nakonec stejně rozejdou. Zato my dvě už mezi sebou máme nepříjemnou propast. A já si vyčítám, že jsem se do toho pletla...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články