Marcela (37): Na ten večer v roubence nikdy nezapomenu. Syn se tam stal terčem nevysvětlitelného jevu

Marcela (37): Na ten večer v roubence nikdy nezapomenu. Syn se tam stal terčem nevysvětlitelného jevu
Zdroj: Unsplash

Po rozvodu s manželem Karlem zůstala Marcela sama se synem Danielem. Hodně se mu věnovala, podnikali spolu nejrůznější akce a výlety. Při jednom z nich však prožila děsivou příhodu, kterou z hlavy hned tak nevymaže.

Jan Švanda
Jan Švanda 17. 03. 2023 19:00

Když se nám s Karlem narodil syn Daniel, myslela jsem, že se náš vztah ještě více utuží. Jenže opak byl pravdou. Na partnera jsem neměla tolik času, jako když jsme byli oba svobodní a bez závazků. Většinu jsem ho věnovala rodičovským povinnostem, což Karel těžce nesl. Postupem času jsme se stále více odcizovali. Vše vyvrcholilo, když bylo Danečkovi pět let. Karel si našel milenku a požádal o rozvod. Zůstala jsem s klukem sama a nový vážný vztah si nehledala.

Rezervovali jsme si víkend v malebné roubence u lesa

Maximálně jsem se věnovala synovi, s nímž jsem trávila veškerý volný čas. Podnikali jsme různé výlety a jednoho dne mě napadlo, že bych ho mohla vzít na víkend někam do přírody. Rezervovala jsem nám nocleh v roubence nedaleko lesa, kde Daník sbíral maliny a borůvky, což se mu velmi líbilo.

Nadšený byl i v chatě, kde spal poprvé v životě a moc si ji užíval. Pak ale přišel večer, na který do smrti nezapomenu. Roubenka měla dva malé pokojíky a kuchyň, kde si v tu chvíli Daník hrál. Já šla na chvíli před dům, kde se nacházelo malé ohniště. Chtěla jsem rozdělat oheň a opéct špekáčky. Nosila jsem si z kůlny dříví, když Daník najednou začal hrozně křičet.

Všeho jsem nechala a pelášila do chaty. Přiběhla jsem do kuchyně a zírala na tu spoušť. Daník seděl na zemi, kousek vedle ležely popadané talíře a nějaká zelenina. U dveří se navíc povalovala lampa, která spadla ze stolu. Ptala jsem se ho, co se tu stalo, proč jsou věci na zemi. „Nevím. Najednou začaly dolů padat talíře,“ líčil plačtivým hlasem.

Za synem se najednou prudce zabouchly dveře

Celá rozechvělá jsem se pustila do úklidu a přitom se mi honilo hlavou, co se tu vlastně dělo. Z opékání špekáčků sešlo. Šli jsme se umýt a chystali se do postele. Daník ještě zamířil do kuchyně, aby se napil, když vtom se za ním prudce zavřely dveře. Nebyl průvan, vítr, nic. Prostě přišla šlupka jako z děla.

Vystrašeně přiběhl ke mně. Pevně jsem ho objala, pak uložila pod peřinu a šla se do kuchyně podívat. Nic zvláštního jsem tam ale neobjevila. Nechápala jsem, co se tu děje. Lehla jsem si k němu do postele, Daník po chvíli zabral a já krátce po něm také. Ráno bylo vše v pořádku, takže jsme se nasnídali a vyrazili domů.

Na syna měl možná spadeno nějaký duch

Přesto mi večerní událost vrtala hlavou a vrtá dál. Přišlo mi, jako by nějaký duch měl spadeno na moje dítě a chtěl mu ublížit. Nedokážu si to rozumně vysvětlit. Naštěstí se od té doby nic podobného na výletech ani doma neopakovalo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články