Emma (27): Matka trvala na tom, abych si oblékla její svatební šaty. Díky nim se mi stalo něco zvláštního

nevěsta, svatba
Zdroj: Unsplash.com

Emma měla přítele, který ji po skoro pěti letech požádal o ruku. Byla štěstím bez sebe a už se nemohla dočkat svatby. Její matka pro ni měla připravené rodinné svatební šaty a trvala na tom, aby si je na svůj veliký den vzala i Emma. V den svatby se ovšem stalo něco nečekaného.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 08. 2020 15:00

Moje maminka mi až v dospělosti řekla, že mi schovává svoje svatební šaty, které v této rodině kolují už desítky let. Nadšená jsem nebyla, protože nebyly zrovna trendy, ale maminka mi prozradila, že šaty mají moc, která mi pomůže se v daný okamžik správně rozhodnout.

Matce se můj snoubenec nezdál

Chodila jsem zhruba čtyři roky s Otou, byl to hodný kluk, ale mé matce se na něm něco nezdálo. Sama nebyla schopná to přesně pojmenovat. Mně se zdál dokonalý a tak, když mě požádal o ruku, neváhala jsem říct ano. Chtěli jsme dodržet ono známé do roka a do dne, a tak pomalu začaly přípravy. Matka i přes to, že mi ho neschvalovala, mi pomáhala, s čím mohla.

Nezapomněla mi přinést své svatební šaty. Tajně jsem doufala, že na to nedojde. Nebyly ošklivé, jen se nehodily do této doby, ale co bych pro matku neudělala. Musela jsem je trochu zabrat, protože jsem hubená. Během příprav na svatbu jsme se začali s Otou trochu víc hádat, ale přikládala jsem to předsvatební nervozitě, která u nás panovala. Ota trávil méně času doma, ale myslela jsem si, že už ho nebaví poslouchat mě a moji matku, jak řešíme velikost dortu nebo druh květin na svatbu.

Šaty mě zachránily

V den svatby šlo všechno skoro podle plánů, jen svědek se trochu zpozdil. Cestou k oltáři jsem cítila zvláštní mrazení, ale jak říkám, která nevěsta by v tento den nebyla nervózní. Když oddávající došel k pasáži, v níž se ptá ženicha, jestli si bere zde přítomnou za ženu, Ota řekl ano. Když stejnou otázku položil mně, najednou jako by mě šaty zcela stáhly, byly totiž korzetové, a i když jsem chtěla říct ano, řekla jsem: "NE, protože mě podvádíš."

Jako kdyby za mě mluvil někdo jiný, jenže Ota se zeptal, jak jsi na to přišla? Nezapíral. Bylo po svatbě. Všichni svatebčané si okamžitě začali šuškat. Rozbrečela jsem a utekla pryč. Našla mě až po hodině matka. Místo aby se zeptala, co to vyvádím, tak mi jen řekla: ,,Vidíš drahá, šaty tě vytáhly z celoživotního neštěstí, buď jim vděčná.

Nebylo lehké se smířit s tím, že mě Ota takovou dobu obelhával a tahal mě za nos, ale dnes jsem velmi ráda, že matka trvala na svém a šaty mi skoro vnutila.

Ona sama si myslí, že díky nim našla toho pravého, mého tatínka. Co se Oty týče, jeho kamarád mi po čase prozradil, že si mě chtěl vzít kvůli majetku v rodině, ale jinak měl skoro celou dobu našeho vztahu poměr.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články