Radka (31): Než se z přítele stal manžel, byl to ukázkový partner, teď je všechno jinak

žena
Zdroj: Freepik.com

Radka si vzala za muže někoho, o kom byla přesvědčená, že jí bude doma se vším pomáhat. Taktiku, kterou zvolil její muž po svatbě, ovšem nečekala. Nechtěla si to nechat líbit, a tak se rozhodla, že to dá doma do pořádku. Podařilo se jí to nakonec s pomocí malé lsti?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 08. 2020 11:00

Když jsem se s Kamilem (35) seznámila, byl to pohodový a obětavý chlap. Neměl problém doma něco opravit, složit novou poličku, dojít se psem. Netušila jsem však, co bude následovat. Ale to předbíhám.

Myslel si, že když si mě vezme, nebude muset nic

Rodiče se o mě vždy báli, že se svojí povahou mít všechno perfektní si nikoho nenajdu. Proto, když mě Kamil požádal o ruku, měli snad větší radost než já. Zhruba 3 měsíce po svatbě jsem si sem tam všimla, že to, co dřív Kamil dělal automaticky, byl problém. Jsem člověk, který se práce neštítí, takže když něco neudělal a já to chtěla mít hotové, udělala jsem to sama. Nikdy za to ani nepoděkoval, jako kdyby to byla samozřejmost, že to udělám já.

Vzhledem k tomu, že jsme bydleli v domě, kde je vždy co dělat, začínalo nám všechno padat hlavu. Ono uklidit barák, co má 3 patra, je docela náročné, v létě posekat zahradu, v zimě odklízet sníh. Do práce jsme chodili oba, děti jsme zatím neměli.

Lenost na nejvyšším stupni

Bylo to horší a horší, už nebyl schopen vytahat ani myčku, vynést smetí do popelnice, která stála hned u baráku. Se psem jsem chodila zásadně jen já. Prasklou žárovku jsem dokázala vyměnit už během vteřiny. V tomto tempu sem po čase cítila vyčerpání. Nebylo divu, jela jsem vlastně za dva lidi.

Jednou mě kamarádky vytáhly na večeři a skleničku vína. Svěřila jsem se jim, jak to teď u nás doma chodí. Lenka mi poradila, že to musím rychle vyřešit, nebo se z toho zblázním. Měla pravdu a já věděla, že pokud se něco nezmění, moc dlouho to nevydržím.

Něco za něco

Kamil začal doma mluvit o tom, že už je čas na dítě. To byla moje šance. Připravila jsem romantickou večeři při svíčkách s tím, že si s ním promluvím. Nejdřív jsem otevřela téma dětí. Hned se chytl, přál by si prý páreček.

My ženy máme jednu krásnou vlastnost, umíme věci dobře zmanipulovat. Kamilovi jsem řekla, až bude doma fungovat i jeho pomocná ruka, můžeme se o děti začít pokoušet, ale že do té doby si myslím, že na sex a pokusy o děti nemám chuť. Zbystřil velmi rychle. ,,Počkej počkej, jak to myslíš?“ zeptal se vyděšeně. Vyklopila jsem mu vše, co mi vadí, jak mi hodil celou domácnost na krk a jen chodí do práce z práce, zatímco já také, ale současně mám další směnu v domácnosti a na zahradě.

Když víte, jak na to, můžete sklízet ovoce. Ten večer sklidil stůl, vyvenčil psa, ráno si natáhl budík a šel s ním na hodinu do lesa, odpoledne přivezl nákup. To, že jsem ve 3. měsíci, jsem si nechala ještě pro sebe. Snad mu jeho odhodlání pomáhat vydrží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články