Ester (25): Ať už to byl sen, nebo dědovo zjevení, vyřešily jsme díky tomu těžkou finanční situaci

Ester (25): Ať už to byl sen, nebo dědovo zjevení, vyřešily jsme díky tomu těžkou finanční situaci
Zdroj: Unsplash

Ester vyrůstala jen s prarodiči. Když děda zemřel, dostaly se s babičkou do finančních potíží. Hrozilo, že jejich dům půjde na prodej. Nakonec ale právě zesnulý děda situaci vyřešil. Zjevil se Ester ve snu a řekl, kde najde řešení.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 09. 2022 19:00

Vždycky mě zajímalo, jestli to, co se nám zdá ve snu, nějak souvisí s realitou. Někdy může být snění nějakým vzkazem nebo varováním před nebezpečím. Já jsem po smrti dědečka měla sen, který mi na mé otázky z části odpověděl. Jediné, čím si nejsem zcela jistá, je to, jestli to byl vážně jen sen.

Vychovávali mě prarodiče

Moji rodiče bohužel zemřeli při tragické autonehodě, když mi bylo osm let. Babička s dědou neváhali a vzali mě k sobě. Babička byla tou přísnou, která se snažila, aby ze mě byl dobrý člověk. Děda byl pro změnu ten, který si se mnou hrál a učil mě hloupostem. Oběma jsem jim neskutečně vděčná za to, že mě nenechali jít k nějakým cizím lidem.

Vždycky jsem se jim snažila pomáhat. Hlavně poslední roky, kdy se naše role prohodily. Oba zestárli na tolik, že jsem musela některé jejich povinnosti přebrat. Jezdila jsem na veliké nákupy, sekala dřevo a starala se o celé jejich stavení. K tomu chodím do práce a všemi silami se snažím utáhnout celou domácnost.

Když minulý rok začalo dědu zlobit zdraví, bála jsem se nejhoršího. Bohužel se moje obavy, že děda umře, po půl roce naplnily. Tohle loučení pro mě bylo asi tou nejtěžší situací v životě. Když jsem držela jeho studené ruce a dávala mu poslední pusu na čelo, bylo mi hrozně. Věděla jsem ale, že kvůli babičce musím být silná.

Po dědově smrti jsme s babičkou měly finanční problémy

První týdny bez dědy byly temné. Babička sice nevypadla ze svých denních rutin, ale změnil se jí výraz ve tváři. Její jiskra byla pryč. Vím, jak moc dědu milovala a že život bez něj je pro ni těžký. Bohužel to nebyl jediný problém, který jsme řešily. Začaly jsme mít problémy s penězi.

Sem tam jsem to řešila zálohou v práci, ale tím jsem se dostala do začarovaného kruhu. Babička také tušila, že se řítíme do problému. Jednoho dne mi řekla, abych sehnala kupce a dům se stodolou prodala. „Babi, to nemůžeme. Už kvůli dědovi, který to stavěl holýma rukama," rozmlouvala jsem jí to.

„Nemáme jiné řešení. Já půjdu někam na ubytovnu a ty se o sebe zvládneš postarat," oponovala mi. Babička byla pevně rozhodnutá a já její názor nemohla změnit. Nakonec to udělal děda za mě. O pár dní později jsem měla velmi špatné spaní. Pořád jsem se převalovala. Chvílemi jsem měla pocit, že spím, pak jsem ale seděla na posteli.

Děda mi ve snu nabídl řešení

A jak jsem tak seděla na té posteli, ve dveřích stál děda. Měl na sobě svou oblíbenou kostkovanou košili. „Ahoj, Es," pozdravil mě. „Ahoj, dědo," reagovala jsem ve snu. „Vidím, že máte s babičkou problémyMám řešení," usmál se a mrknul na mě. „Neboj, dědo, já to tady neprodám," hbitě jsem reagovala. „Řekni babičce, aby v ložnici odkryla páté prkno směrem od dveří. Najde tam něco, co vám pomůže," dodal.

Já se záhy probudila v posteli. Hned jsem se podívala ke dveřím, ale děda tam nebyl. Ráno jsem šla za babičkou a řekla, co se mi zdálo. Když si vyslechla o prkně v ložnici, na nic nečekala. Našla tam balík peněz. „Jak jsi to..." začala, ale větu nedokončila. „Já ne, babi, to děda. Ten sen..." odpovídala jsem zmateně. V domě bydlíme nadále. Z peněz se poplatily dluhy a ještě zbylo. Nevím, zda to byl sen, nebo se mi děda vážně zjevil. Ať už to bylo jakkoliv, něco mezi nebem a zemí existuje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články