Filip (36): Přítelkyně se se mnou chtěla rozejít. Když zjistila, co mě čeká, rychle si to rozmyslela

Filip (36): Přítelkyně se se mnou chtěla rozejít. Když zjistila, co mě čeká, rychle si to rozmyslela
Zdroj: Unsplash.com

Filip řešil v jednu chvíli svoji vážně nemocnou matku a vztah, který procházel krizí. Rozhodl se, že bude mamince v jejích posledních dnech co nejvíce po boku. Během toho se s ním přítelkyně rozešla. Když ale zjistila, jaké dědictví Filipa po smrti jeho matky čeká, chtěla se vrátit. Vzal ji zpět?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 02. 2021 08:30

Poslední rok jsme měli ve vztahu s Magdou (29) krizi. Neustále jsme se hádali a já jsem měl pocit, že si už vůbec nerozumíme. Navíc jsem do toho ještě řešil svoji nemocnou matku.

Nemocná maminka

S Magdou jsme začali docela divoce. Seznámili jsme se v baru. Ještě ten den jsme se spolu i vyspali. Neměli jsme, myslím, ani jeden v plánu, že z jednoho úletu něco bude. Vyplynulo to tak nějak samo. Začali jsme se pravidelně vídat a ze schůzek v posteli se vyklubal dlouholetý vztah. Všichni mi říkali, že nám to nemůže vydržet.

Jenže já se do Magdy postupně zamiloval. Měla to stejně, a tak jsme spolu po čase začali i bydlet. Právě společné bydlení ukázalo, že se k sobě asi nehodíme. Každý z nás měl různé představy o tom, jak chce trávit svůj volný čas. Zhruba po dvou letech jsme se začali hádat snad denně. Byl jsem z toho velmi unavený.

Neměl jsem ale moc sílu to řešit, protože moje matka se v té době léčila s rakovinou. Nevypadalo to dobře, měla metastázy po celém těle a doktoři mě začali připravovat na nejhorší. Otce jsem neznal a sourozence nemám, takže jsem byl jediný, koho matka měla. Jezdil jsem za ní denně do nemocnice a snažil jsem se být s ní co nejvíce.

Zůstal jsem zcela sám

To velmi špatně snášela Magda. Myslím, že mi byla i nevěrná. Šlo tedy jen o domněnku, protože důkaz jsem na to neměl. Matka se mnou začala řešit svůj majetek. Měla veliký dům a poměrně dost peněz na účtech. Jediné, o co mě prosila, bylo, abych část peněz daroval dětem, až je budu mít, a řekl jim, že je to od babičky.

Nevěděl jsem, kde mi hlava stojí. Umírala mi matka, přítelkyně se se mnou denně hádala. Jednou, když jsem přišel domů, mi Magda řekla: „Chci se rozejít, už mě to s tebou nebaví.“ Byla to docela rána. Ale víc mě trápil stav matky než to, že se Magda rozhodla mě opustit. Možná čekala, že ji budu přemlouvat, ale já jsem na to řekl: „Tak dobře. Stejně teď řeším jiné věci.

Za týden si přijdu sbalit věci,“ řekla a odešla. Otevřel jsem láhev rumu a opil jsem se. Matka za pár dní umřela. Musel jsem zařídit pohřeb, na kterém se sešla jen hrstka vzdálených příbuzných. Ze dne na den jsem zůstal zcela sám. Úplně jsem zapomněl, že si má přijít Magda pro věci. Když mě viděla, hned se ptala, co se stalo.

Přítelkyně chtěla moje peníze

Máma umřela,“ řekl jsem smutně. Pohladila mě se slovy: „Tak to je mi líto.“  A šla si balit věci. Měl jsem všude poházené papíry, které se týkaly pohřbu i majetku. Magda jeden takový našla, a když zjistila, co vše podědím, obrátila: „Víš, hodně jsem o nás přemýšlela a myslím si, že bychom to spolu měli ještě zkusit. Mám tě ráda.“

Pod tlakem emocí jsem jejím slovům uvěřil a vzal jsem ji zpátky. Vyřídit dědictví chvíli trvalo, ale sotva jsem měl peníze na účtu, začala se Magda pídit po tom, co s nimi budu dělat. „Mamka chtěla, abych je dal vnoučatům. Založil jsem účet, kam jsem je přeposlal. Budou mých dětí.

Chvilku na mě koukala s vytřeštěnýma očima, pak ztropila scénu, při které se prořekla: „Proč si myslíš, že jsem se k tobě vrátila? Kvůli těm penězům! Půlka mi patří!“ Náš vztah nabral rychlý konec. Nedám jí ani korunu, protože mě nepodržela, když jsem to nejvíc potřeboval.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články