Tomáš (39): Podrazil mě vlastní bratr. V životě mu to neodpustím

Tomáš (39): Podrazil mě vlastní bratr. V životě mu to neodpustím
Zdroj: Freepik.com

Tomáš celý život věřil, že jeho mladší bratr je slušný a poctivý člověk. Netušil však, že se snaží zmanipulovat jejich sedmdesátiletou matku. Tomáš se nestačil divit, když zjistil, co se stalo. Jak je to s bratry dnes?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 11. 2020 06:30

V životě bych čekal podraz od kohokoliv, jen ne od vlastní rodiny. Můj bratr udělal něco, co mu asi nikdy neodpustím.

Bratr byl můj nejlepší kamarád

Můj bratr Jakub je o tři roky mladší. Vždycky jsme mezi s sebou měli dobrý vztah. Byli jsme nejlepší kamarádi. Společně jsme chodili na fotbal, později na pivo. Měl jsem ho rád, byl to můj mladší bráška. On byl ten, kdo se hnal za kariérou a šel si tvrdě za svým. Já jsem měl vždycky slabost pro cestování.

Jezdil jsem na delší pobyty do zahraničí, kde jsem si našel práci a současně se zdokonaloval v jazycích. Jakub se vrhnul do studia vysoké školy a nakonec to dotáhl na doktora. Mamka na nás byla hrdá. Já jsem byl doma trochu více vážený, protože jsem většinu roku nežil v Čechách. O to víc si mě mamka chtěla užít, když jsem se na nějaký čas vrátil.

Matka už byla starší sedmdesátnice, která se nechala lehce zmanipulovat. Netušil jsem, co Jakub dělá v čase, kdy jsem v zahraničí. Postupně zpracovával matku, aby svůj veliký dům přepsala právě na bratra. Jednou jsem se vrátil ze světa a jel rovnou k ní.

Podvedl mě

Přijel i Jakub, abychom byli všichni spolu. Vzhledem k tomu, že už k přepisu domu došlo, mohl s pravdou ven. Nestačil jsem se divit. Chtěl jsem se zlobit na matku, jak to mohla udělat. Vždyť to není férové jednání. Dům by měl být součástí budoucího dědictví. Jenže bylo vidět, že to možná celé udělala pod tlakem a vlastně nepřemýšlela ve svém věku nad dopadem toho, co podepsala.

Měl jsem bratra za slušného a poctivého člověka. Nečekal jsem, že by byl něčeho takového schopen. Ve své podstatě možná tak ani nejde o dům jako takový, ale o princip. Matce to celé zdůvodňoval tak, že stejně cestuji a nemám rodinu, tudíž dům nepotřebuji. On jako otec dvou dětí dům bude potřebovat spíš.

Zjevně slyšela i na to, že já bych dům hned prodal, ale on se o něj bude starat. Jsem z toho velmi rozhozený, protože já bych mu nikdy nic takového neudělal. Další věc, která mě trápí, je, že si dovolil něco takového řešit, když je matka stále naživu. Může tu být dalších deset let. I to si promyslel.

Chtěl matku vystěhovat

Chtěl, aby šla maminka raději do nějakého ústavu, nejlépe do léčebny dlouhodobě nemocných, protože už potřebuje sem tam pomoct. Přišlo mi to šílené, protože v tak špatném stavu rozhodně nebyla. Nakonec se tedy Jakub rozhodl sehnat alespoň nějaký domov důchodců, kam ji chtěl odložit, aby se mohl přestěhovat do jejího domu. Vlastně už do svého.

Nakonec jsem se rozhodl, že svoje sny o cestování nechám ležet. Pořídil jsem si malý byt. Nedovolím, aby šla matka někam do cizího a sama. Nyní se o ni starám já. Bratr se už přestěhoval a na matku kašle. Dostal, co chtěl, tím to pro něj haslo. Jsem z celé situace velmi zklamaný. Jak se mohl tolik let přetvařovat. To lásku k nám jen předstíral? Matka se mi pořád omlouvá za to, co provedla. Jí to za zlé nemám, ale bratrovi to nikdy v životě neodpustím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články