Hugo (31): Přítelkyně má novou bohatou kamarádku. Začala mít stejně šílené požadavky jako ona

Hugo (31): Přítelkyně má novou bohatou kamarádku. Začala mít stejně šílené požadavky jako ona
Zdroj: Freepik

Když Hugo poznal Alenu, velmi se mu na ní líbilo, jak se skromná. Dávala si pozor na peníze, neutrácela za nesmysly. Když změnila práci, poznala tam novou kamarádku. Ta měla bohatého přítele a s ním i všechno, na co si ukázala. Alena chtěla to samé. Co na to Hugo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 02. 2021 08:30

Když jsme spolu s Alenkou začínali chodit, ani jeden z nás toho moc neměl. Ona bydlela ještě u rodičů a já jsem jen tak tak dokázal utáhnout byt v podnájmu.

Skromná přítelkyně

Alenka na mě od začátku působila velmi skromně. Nevyhazovala peníze za nesmysly. Kolikrát stála před výlohou a snila o nové kabelce. Jenže si uvědomovala, že když si ji koupí, poslední týden v měsíci nebude mít na jídlo. Proto nikdy neriskovala a raději lákavé věci oželela.

Když se ukázalo, že náš vztah je na dobré cestě, dohodli jsme se na společném bydlení, a tak se Alena nastěhovala ke mně. Na nájem mi dávala o něco méně, než přispívala doma rodičům. Mně v práci po čase přidali, takže se zdálo, že i něco ušetříme. Alenka se po roce našeho vztahu rozhodla, že zariskuje alespoň v tom, že změní práci.

Našla si lépe placené místo. Společně s ním i novou kamarádku Šarlotu. Mluvila o ní snad denně. Nejvíce o tom, jak chodí oblékaná, jaké má šperky. Na větvi byla i z toho, jakým vozem jezdí Šarlota do práce. Jednalo se o nějaké luxusní auto. Divil jsem se. Pokud brala to, co Alenka, nemohla si na to vydělat sama.

Měnila se před očima

Alenka se od své nové kamarádky dozvěděla, že má bohatého přítele. „Proč teda chodí do práce, když je tak bohatý?“ ptal jsem se udiveně. „No, ona chodí jen třikrát v týdnu, a to jen na oko, její táta tu firmu vlastní. Ona tam toho zase tak moc nedělá,“ odpověděla mi. Šarlota ji ale začala tahat do drahých podniků.

Aleně brzy přestala stačit výplata. Když přišla poprvé s prosbou, zda bych jí nedal nějaké peníze na nákupy se Šarlotou, neváhal jsem a vyhověl jsem jí. Jenže se z toho stalo pravidlo. Jednoho dne jsem jí řekl, že už si to nemohu dovolit.

Naštvala se na mě se slovy, že už ji nemiluji, když jí nechci dávat peníze. Musel jsem jí jako malé holce vysvětlit, že nejsem tak bohatý jako přítel tolik opěvované kamarádky. Dva dny se mnou nemluvila. Bylo mi to velmi líto. Jako hlupák jsem šel a nějaké peníze jí ještě dal. Doma zase panovala pohoda a klid. Dostal jsem se do pasti.

Vadila jí naše chudoba

Když k nám Šarlota jednou přišla, nebrala si servítky. „Ježíši, tady to teda vypadá. Tak takhle bych žít nemohla,“ odfrkla si nafoukaně. Bylo jasno, začal jsem ji nesnášet. Alenka z ní byla ale úplně hotová. Ze mě tahala peníze, ale čas trávila jen s ní. Jednou jsem je dokonce potkal na ulici, jak koketují s nějakými cizími muži.

Šarlota vypadala, že by dokonce s jedním z nich klidně odešla. Udělalo se mi zle. Bylo jasné, že Šarlota svádí Alenu ke špatnostem. Jednou večer jsem si s ní promluvil: „Poznal jsem tě jako poctivou a skromnou holku, co se stalo? Copak nám něco chybí?“ Na rovinu mi řekla, že ji naše chudoba nebaví. Ve stejném čase přišel další nouzový stav.

Holky mají po zábavě. Zatímco Alena už zase seká dobrotu, Šarlota je na tom hůř. Doma na ni praskla nevěra, bohatý přítel ji vyhodil. A protože ji přestal dotovat, teď tahá peníze z Aleny, která už to díkybohu celé pochopila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články