Vašek (28): Přítelkyně už vymýšlí novoroční předsevzetí. Jedno z nich mě velmi překvapilo

Vašek (28): Přítelkyně už vymýšlí novoroční předsevzetí. Jedno z nich mě velmi překvapilo
Zdroj: Freepik.com

Vašek žije čtyři roky ve spokojeném vztahu. Přítelkyni Kláru miluje přesně takovou, jaká je. O to více je teď rozladěný, protože ona se chystá v rámci novoročních předsevzetí na velikou změnu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 12. 2020 15:00

Blíží se konec roku a člověk přemýšlí, co by chtěl v dalším roce změnit nebo udělat. Moje přítelkyně si na to udělala seznam.

Novoroční předsevzetí

Neznám člověka, který by to nedělal. Ke konci roku se snad každý ohlédne za rokem, který prožil a který končí. Přizná si, co se mu podařilo a naopak. S vidinou nového roku sám sobě slíbí, co udělá jinak a o co se pokusí v následujícím roce.

Moje přítelkyně Klára (26), se kterou jsem čtvrtým rokem, si na to udělala seznam svých předsevzetí. Dělá to zatím každý rok, co jsme spolu. Většinou se její předsevzetí skládá z toho, že začne cvičit nebo si dodělá kurz, o kterém sní už léta. Na seznamu se najde i zmínka o tom, jak nebude pít alkohol a bude jíst zdravě.

Letos mě donutila, abych si vzhledem k tomu, v jaké době žijeme, napsal seznam také. Tvrdila, že mi to pomůže do nového roku vstoupit s větší motivací být lepším člověkem. Mě na takové věci neužije, ale na druhou stranu nic mi neudělá, když napíši pár přání, která bych si možná mohl splnit. Tak jsem si napsal tři novoroční předsevzetí.

Přání přítelkyně mě štve

V mém případě šlo o to, abych omezil alkohol a skutečně shodil nějaké to nabrané kilo. Třetím přáním bylo, abych si uklidil garáž, ve které už roky není k hnutí. Větší ambice jsem pro další rok neměl. Klára si přála, abychom si pak seznam vzájemně přečetli.

Byl jsem trochu v šoku, když jsem její seznam četl. Na prvním místě stálo, že chce shodit deset kilo. Takové prozření, že má nadváhu, jsem u ní nikdy nezaznamenal. Byl jsem za to moc rád. Další věc jsme měli stejnou. Veliké omezení alkoholu, kterému jsme poslední měsíce holdovali více, než je zdrávo. De facto jsme jen seděli doma, pili alkohol a jedli, protože se téměř nikam nesmí.

Položka, která mě rozladila, se týkala jejích ňader. Klára má skutečně bujné poprsí, které mám na ní velmi rád. Její přání spočívá v jejich docela významném zmenšení. Moc číselnému označení prsou nerozumím, ale myslím, že má takové čtyřky. Musím říct, že se mi to nečetlo dobře. Její prsa zbožňuji. Rád bych, aby zůstala taková, jaká jsou.

Chce malá prsa

Musel jsem se na to zeptat. Zajímalo mě, co ji k tomu vede. Řekla mi: „Bolí mě z toho záda a ráda bych měla malá prsa.“ Nakonec to doplnila tak, že pokud se jí v rámci hubnutí prsa nezmenší, určitě na operaci půjde. Jsem z toho smutný, přestože si samozřejmě přeji, aby byla ve svém těle spokojená. Jen si nejsem jistý, zdali je to jen její rozhodnutí. Já její prsa miluji a nehodlám se smířit s tím, že by o ně měla přijít.

Ona je ale rozhodnutá všechna svá předsevzetí splnit do puntíku. Doufám, že až shodí kila, která si sama určila, její prsa se o něco málo zmenší, takže bude spokojená. Neumím si ale představit, že by ze svého obřího poprsí měla najednou dvě malá jablíčka. Je to její veliká přednost. Snad to nakonec nebude tak horké, protože bych to možná obrečel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články