Hanka (26): Přítel se na Vánoce a Boží hod opil tak, že jsem se za něj musela stydět

Hanka (26): Přítel se na Vánoce a Boží hod opil tak, že jsem se za něj musela stydět
Zdroj: Freepik.com

Hanka se těšila na Vánoce, protože je to čas klidu a pohody. Nečekala, že se její přítel opije tolik, že pokazí Vánoce celé rodině. Sice jí slíbil, že se už alkoholu nedotkne, slib nedodržel. Pak se stalo něco hodně ošklivého.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 12. 2020 06:30

Když se řeknou Vánoce, většina lidí si vybaví čas pohody a klidu. Toho jsem se letos nedočkala, protože přítel se dva večery po sobě velmi opil.

Opilý přítel

Letos jsme se na Vánoce s přítelem Vítkem velmi těšili, protože dcera Alenka (5) je v tom správném věku, kdy ještě věří na Ježíška, takže bývá plná očekávání. Na Štědrý den jsme se rozhodli, že pozveme Vítkovu matku s přítelem, aby nebyli sami. Navezli tedy i svoji nadílku pro dceru, aby si toho rozbalila co nejvíce.

Vítek lehce popíjel už od čtvrté odpoledne. Neměla jsem pocit, že to nějak přehání. Dal si pár skleniček vína a byl velmi příjemně naladěný. My jsme předem věděli, že nám jeho matka pořídila drahý robotický vysavač, takže jsem se těšila i já. Po večeři jsme se hned vrhli na dárky a já už si všimla, že je Vítek opilý.

Požádala jsem ho, aby ubral, protože opít se na Štědrý večer není zcela vhodné. V tu chvíli už ale bylo pozdě. Nalil dalšího panáka rumu sobě i partnerovi jeho matky Karlovi. Během další hodiny už nemohl Vítek skoro stát, natož mluvit. Alenka z něj byla dost v rozpacích, protože nechápala, co tatínkovi je. Já už věděla, že je zle.

Slíbil, že už si dá pozor

Vítka v jeho opileckém stavu nenapadlo nic lepšího než dát dohromady náš nový vysavač. Když ho vyndal z krabice a sedal si na židli, vypadl mu z ruky. Vysavač ve tvaru kola letěl po podlaze. Když jsem ho vzala do ruky, zjistila jsem, že jedna plastová část se ulomila. Vítkova matka začala zuřit a já taky.

Vítka jsem poslala raději spát, protože už ho bylo trochu moc. Alenka plakala, protože jsme na sebe křičeli. Než šel spát, ještě stihnul rozbít láhev od piva a shodit tác s cukrovím na zem. O zábavu jsem měla postaráno. Uklidit střepy a vytřít. Náš Štědrý večer se zkrátka nepovedl.

Když ráno Vítek vstal, moc věcí si nepamatoval. Jeho matka s ním skoro nepromluvila. Jakmile s přítelem odjeli, pustila jsem se do něj. Velmi jsem se na něj zlobila. Omlouval se. Nechtěl se opít, stalo se to prý nějak samo. Alenka se na něj také zlobila, moc na něj nemluvila. Ani se jí nedivím. Vítek slíbil, že vysavač opraví nebo se pokusí o výměnu a že už nebude tolik pít.

Slib nedodržel

Na Boží hod vánoční měla přijet moje matka s otcem. Neměla jsem moc náladu na další návštěvu, ale už to bylo domluvené. Měli jsme je pohostit krůtou, knedlíkem a zelím. Když přijeli, můj otec hned vytáhnul láhev whisky. Vítek si ráno stihnul dát dvě piva, aby se mu udělalo lépe. Můj otec do něj rýpal, ať není bábovka a dá si s ním panáka. Vítek zapomněl na svůj ranní slib, že už se to nebude opakovat. Během odpoledne se stihnul dostat do ještě horšího stavu než večer před tím.

Nepij už, něco si mi slíbil,“ řekla jsem naštvaně. „Nebuď jako tvoje matka, co bych se nenapil,“ řekl a kopnul tam dalšího panáka. Opil se do němoty. Vzal psa a šel s ním ven. Bez telefonu. Byl pryč skoro dvě hodiny. Když přišel, byl celý od krve, protože spadnul do nějakého příkopu. Náš pes byl k smrti vystrašený. Doufám, že příště už bude s alkoholem opatrnější. Každopádně naše svátky za moc nestály.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články