Petra (26): Přítel začal plešatět a vyvádí kvůli tomu jako malý kluk

Petra (26): Přítel začal plešatět a vyvádí kvůli tomu jako malý kluk
Zdroj: Freepik.com

Když se Petra s Láďou seznámili, měl dlouhé kudrnaté vlasy. Láďa ale věděl, že ho od pětadvaceti let čeká boj s přírodou stejně jako jeho otce. Láďa tím byl velmi posedlý a myslel si, že dokáže přirozený proces zastavit. Má dnes stále dlouhé vlasy?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 12. 2020 15:00

Když jsme se s Láďou (27) seznámili, měl dlouhé kudrnaté vlasy. Mně se na mužích sice moc nelíbily, ale jemu nějak zvláštně slušely.

Vlasy byly jeho předností

V koupelně trávil poměrně dost času. Dalo by se říct, že víc než já. Trvalo mu, než tu svoji kštici pořádně upravil. Vlasy měl skutečně dlouhé a nepoddajné. Rád nosíval čelenky, které mu skutečně slušely. Jeho otec se mu vždy smál a říkával: „Počkej, až ti padne pětadvacet, vlasy ti zničehonic začnou padat a budeš jako já.“

Jeho táta skutečně v podobném věku začal plešatět. Ve třiceti byl bez jediného vlasu na hlavě. Toho se Láďa velmi bál, protože vlasy byly jeho chloubou. Já se ho vždy snažila uklidnit, že to tak nemusí dopadnout. „To, že to tak měl tvůj táta, neznamená, že to potká i tebe. Můžeš mít vlasy po mámě,“ utěšovala jsem ho.

Dodnes nevím, proč to Láďa udělal, ale jednoho dne přišel domů a byl ostříhaný na ježka. Svoje dlouhé vlasy měl v pytlíku. Rozhodnutí vysvětloval tak, že bude pro pokožku hlavy lepší, když bude na krátko, aby se vlasy lépe promašťovaly a lépe dýchaly. Také mu to slušelo, takže mi to nevadilo.

První lysina

Když Láďa oslavil pětadvacáté narozeniny, jeho největší starostí bylo, aby jako dárky dostal různá séra na podporu růstu vlasů. Aplikoval si to poctivě každý den. Denně u zrcadla kontroloval, zdali nemá někde nějakou lysinku. Začal tím být posedlý. Mohl se holit doma sám, ale chtěl chodit ke kadeřnici, která mu jako odbornice řekne, jak je na tom.

Když tam byl naposledy, prý mu naznačila, že se mu začíná dělat nepatrná lysinka na hlavě. Doporučila mu, aby nenosil čepice a nemyl si vlasy tak často. Láďa začal být v tomto ohledu trochu nesnesitelný. Neřešil nic jiného než sebe a svoje vlasy. Jenže už i já jsem si všimla, že mu vlasy začínají řídnout.

Z lysiny se začínalo stávat čím dál větší kolo. Láďa z toho byl na dně. Denně přeměřoval, o kolik se kolečko zvětšuje. Byl z toho bezradný, a to hlavně proto, že tento přirozený proces nedokázal zastavit. Bylo mi ho na jednu stranu líto, protože to nesl tak těžce.

Nezůstal mu jediný vlas

Celý rok se denně díval do zrcadla a jen tiše přihlížel tomu, jak se z něj stává plešoun. Jednoho dne, když už měl jen tenký pruh vlasů po obvodu hlavy, vzal strojek. Zbytek vlasů zkrátka oholil, aby ukončil celé to utrpení. On mi sice nevěřil, ale seklo mu to. Chvíli trvalo, než se s tím smířil.

Dnes si libuje, že to nese mnoho výhod. Nemusí se česat a mýt si hlavu tak často. V letě je to velmi praktické a příjemné. Jediné, co první léto nevychytal, bylo ostré sluníčko. Zapomněl si hlavu namazat a pěkně se spálil. Vypadal jak rajče. Díky bohu, že to nakonec vzal tak dobře, protože začátky byly skutečně krušné. Dnes se tomu směje, protože ušetří za kadeřnici i šampony.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články