Květoslava (37): Podivný nápis na okně zachránil život mojí matce

Květoslava (37): Podivný nápis na okně zachránil život mojí matce
Zdroj: Freepik.com

Květoslava kvůli nedávné události začala věřit na vyšší moc. Dva dny se jí na zamlžených oknech ukazoval jakýsi nápis. Kam ji nápis zavedl?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 12. 2020 10:00

Někdy se nám v životě dějí věci, které si nedokážeme vysvětlit. Nechceme si možná připustit, že existuje nějaká vyšší moc nebo dobří andělé, kteří nás mají chránit a pomáhat nám. Tak si vysvětluji svůj nevšední zážitek, který jsem před časem zažila.

Adresa na zamlženém okně

S manželem jsme rozvedení. Máme spolu syna Marka (9). Vládne u nás střídavá péče. Ve dnech, kdy je Marek u exmanžela, se snažím věnovat sobě. Jdu se někam pobavit s kamarády nebo za kulturou. Nikdy nechci sedět sama doma, nedělá mi to dobře na psychiku. Ten den tomu ale bylo jinak.

Padla na mě únava, takže místo sezení někde nad skleničkou vína jsem se rozhodla, že půjdu brzy spát. Počasí také za moc nestálo. Nejlepší bylo zachumlat se pod peřinu a spát. Usnula jsem velmi brzy. Jenže v noci jsem se vzbudila, což se mi často nestává.

Byly dvě hodiny ráno. Zadívala jsem se z okna, když mi najednou došlo, že vidím nějaký nápis. Okno bylo nebývale zamlžené. Zvedla jsem se trochu nejistě z postele a šla blíže. Nápis byl dost zmatený, písmena byla otočená. Vypadalo to jako adresa, ale nemohla jsem to rozluštit. Podívala jsem se z okna, zdali někoho neuvidím. Neměla jsem z toho dobrý pocit.

Jela jsem tam

Šla jsem si raději lehnout. Ráno po probuzení jsem nad tím ještě přemýšlela, protože to bylo divné. Měla jsem pocit, že je mi ta ulice nějak povědomá, ale nebyla jsem si jistá. Nechala jsem to raději být. Čekaly mě ještě dvě noci o samotě, než se vrátí syn. Znovu na mě k večeru padla únava a bolest hlavy.

Znovu jsem usoudila, že bude lepší být doma. Možná na mě něco leze, říkala jsem si. Uvařila jsem si čaj a plánovala jít spát. V kuchyni se kvůli páře zamlžila okna a já znovu viděla ten nápis. Tentokrát byl mnohem čitelnější. Opravdu to byla adresa, jen číslo jsem nedokázala rozluštit. Byla jsem najednou velmi nervózní.

Napadlo mě podívat se na tu adresu osobně. To už přece nebyla náhoda. Má zvědavost byla silnější než únava, a tak jsem sedla do auta a do navigace jsem zadala alespoň název té ulice. Co tam budu dělat, jsem promyšlené neměla. Když jsem do ulice přijela, došlo mi, že se moje matka před týdnem přestěhovala právě sem.

Matka ležela na zemi

Bydlela tam chvíli a já ten název ulice neměla ještě zažitý. Rozbušilo se mi srdce a šla jsem automaticky k jejímu bytu. Ťukala jsem na ni, zvonila jsem, ale neotevřela mi. Šel kolem soused a zeptal se mě: „Jdete za paní Turkovou?“ „Ano,“ odpověděla jsem. „Ta asi není doma, už jsme ji pár dní nepotkali. Je asi na dovolené.“ Zkoušela jsem matce volat. Zvonící telefon jsem slyšela přes dveře, ale nikdo ho nebral. Mohla sice spát, ale tak pozdě zase nebylo.

Našla jsem správce domu a požádala ho, aby mi otevřel. Matka tam bezvládně ležela na zemi. Já jsem ji začala oživovat a správce volal sanitku. Měla bouli na hlavě a vedle stály štafle. Nejspíš spadla. Sanitka přijela do několika minut. Díkybohu se podařilo matku zachránit. Utrpěla otřes mozku a byla značně dehydratovaná. Podle slov lékařů tam ležela minimálně dva dny. Bylo to za pět minut dvanáct. Nebýt toho, že jsem přijela, matka by možná zemřela. Myslím si, že mě vyhledal její strážný anděl.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články