Vlaďka (26): Ve snu se mi topil syn, bylo to jako realita. Nakonec se ukázalo, že to bylo varování

žena
Zdroj: Freepik.com

Vlaďku několik týdnů trápil stále stejný sen. Opakovaně se jí zdálo, že se její malý syn utopil. Sen se stal součástí jejího spánku. Vždy, když se probudila, šla se na syna podívat do pokoje. Jednou měl jet její syn k babičce, protože bylo veliké horko a tak bylo v plánu koupání. Chtěla tam syna nechat a odjet domů. Nakonec se vrátila a to synovi zachránilo život.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 10. 2020 15:00

Znáte, když se vám zdá opakovaně jeden a ten samý sen, jenže nevíte, co to znamená a jestli se to stane? Tak přesně to se mi nějakou dobu dělo. Měla jsem stále stejný sen, ve kterém se topí můj tříletý syn Honzík.

Noční můra

Když se mi poprvé zdálo, že se mi Honzík utopil, vstala jsem celá zpocená. Hned jsem šla k němu do pokoje a zkontrolovala, jestli je v pořádku. Moje další kroky mířily do kuchyně pro vodu. Seděla jsem na židli a utírala si slzy, které mě v tu chvíli dohnaly. Sen byl velmi živý, tak moc živý, až bych řekla, že je to realita.

Moje matka Honzíka občas hlídá, ale většinou u nás doma. Bydlíme v bytě, kde se nemá moc stát. Blížily se velmi horké letní dny a máma mi navrhla, zdali by mohl někdy Honza být u ní, aby se vykoupal v bazénu. Vzhledem k tomu, že byl syn u toho, jásal nadšením, že to bude super.

Já se tomu také vyloženě nebránila. Domluvily jsme se, že za čtrnáct dní o víkendu ho tam přivezu. Moje podvědomí se ale s blížícím termínem začalo cukat. Sen o tom, že se syn utopí, se mi už zdál každou noc. Ve snu to probíhalo tak, že se nejdřív matka koupala se synem společně, pak mu řekla, aby se usušil a že si dojde pro telefon.

Koupání u babičky

Honza v tom snu matku neposlechl a šel si sednout na kraj bazénu. Jenže mu to uklouzlo a on zavrávoral a spadl do bazénu. V tom snu jsem já byla pod vodou a viděla, jak má otevřené oči a volá o pomoc. Neumí plavat a ani v tom snu to nedokázal. Sen končí tím, jak ho matka bezvládného tahá z vody a oživuje ho. Bohužel bez úspěchu a syn ve snu umírá. V tom se vždy probudím a jdu k synovi do pokoje.

Nicméně matka se na den, kdy tam má Honza být, velmi těšila. Nechtěla jsem to kazit, ale byla jsem připravená dát matce kázání. Ten den se syn velmi těšil, poslouchal na slovo. Odvezla jsem ho k matce. Jasně jsem ji požádala, aby z něj ani na minutu nespustila oči. Kývala hlavou, že jedno dítě odchovala, tak ať se nebojím. O svém snu jsem mlčela. Odjela jsem domů, dodělat pracovní resty, jenže cestou od matky se do mě dal zlý pocit.

Sen se málem vyplnil

Na dalším kruhovém objezdu jsem se tam prostě vrátila. Matka je lehkovážná a syn malý. Když jsem přijížděla k domu, slyším matky zoufalý křik: ,,Honzo, panebože, dýchej.“ Vyskočila jsem z auta a nastartované jsem ho nechala stát na cestě. Viděla jsem z dálky matku, jak klečí nad Honzou.

,,Pusť mě k němu,“ zahájila jsem dýchání z úst do úst a masáž srdce. Zoufale jsem se ho snažila oživit. ,,Jak dlouho byl pod vodou?“ ptám se matky. ,,Vteřinu, šla jsem si jen pro telefon,“ řekla. Začal dýchat. Plival vodu a byl velmi vyděšený. Mezitím přijela sanitka, kterou matka přivolala. Teď, když se mi zdá nějaký sen, beru to vážně. Je to určitě druh varování.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články