Jiří (45): Žena mi pomohla z nejhoršího. Chtěl jsem jí ty zlé časy vynahradit, ale opustila mě

Jiří (45): Žena mi pomohla z nejhoršího. Chtěl jsem jí ty zlé časy vynahradit, ale opustila mě

Jiří se ocitl v těžké životní situaci a musel s pravdou ven. Jeho manželka zatnula zuby a snažila se rodině pomoci, jak nejlépe mohla. To se podařilo, ale Jiří doufal v jiný konec.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 23. 10. 2020 11:00

Udělal jsem chybu. Udělal jsem opravdu velkou chybu a neřekl jsem to manželce, myslel jsem si, že mám vše pod kontrolou a zvládnu to v tichosti sám.

Těžké období

Bohužel šéf, pro kterého podnikám, mně a kolegům oznámil, že se na čas musíme uskromnit, protože potřebuje peníze na nový projekt. Jsme taková menší firma, skoro jako rodina. Všichni to vzali relativně v pohodě, ale já si přišel jako jediný, kdo se základem nevyžije.

Nemohl jsem z toho ven

Vzal jsem si proto úvěr, potom další a zkrátka jsem najednou přestal rozumně uvažovat a dostal se do dluhové pasti. Vždycky jsem takové lidi odsuzoval a najednou jsem si vzal další půjčku, abych splatil další. Šéf sliboval, že bude brzy všechno v normálu, a já si tak půjčoval další peníze s tím, že to co nevidět hravě splatím.

To se ale nestalo, mně naskákaly šílené částky, některé zákazníky mi šéf sebral a manželka Ilona nic netušila. Zcela vážně jsem uvažoval o osobním bankrotu a doslova se klepal, co s námi bude. Musel jsem to říct Iloně. Ta se zhrozila a chtěla jít šéfovi vynadat, ale věděl jsem, že si za to z poloviny mohu sám. Ilona je velmi rozumná žena a já litoval, že jsem za ní nešel dříve. „Dokázali bychom to i bez půjček, ale takhle nevím.“

Uskromnili jsme se

Nakonec rozhodla, že uděláme všechno proto, abychom byli čistí. Po práci rozvážela tiskoviny a o víkendech chodila uklízet do hotelu, a ještě doučovala němčinu. Zbytečné výdaje škrtla a uskromnili jsme se, co nejvíce to šlo. Pomohla mi ulevit od měsíčních splátek a já začal tvrdě pracovat na dalších byznysech. Když jsem ji viděl, jak zhubla, bylo mi z toho zle.

Pak se mi jako zázrakem podařilo uzavřít nabídky, které pomohly nejen firmě, ale hlavně nám. Dostal jsem tučnou provizi a zbývalo doplatit jen malou část. Když se to podařilo, spadl mi obrovský kámen ze srdce. Ulevilo se mi tak, jak nikdy a naplánoval jsem, že to Iloně hned vynahradím. Objednal jsem jí wellness pobyt a řekl jí, že jí dám, cokoliv bude chtít.

Ona mi smutně oznámila, že je ráda, že už je to za námi, ale už se mnou nemůže dál být. Zhroutil se mi svět. Rozvod po mně nechce, jen chce žít sama. Chci ji moc zpět, v životě už takovou chybu neudělám. Pomohla mi ze dna a já jsem na něm zase, protože ji vedle sebe nemám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články