Šárka (55): Poznala jsem svého anděla strážného. Celý život jsem na něj nevěřila, nakonec mi pomohl v nouzi

žena, tma
Zdroj: Unsplash.com

Šárka je ten typ člověka, který nevěří na nadpřirozené jevy. Její kamarádka je ale opačného názoru a stále se snažila Šárku přesvědčit, že i ona má svého anděla strážného. Šárka na to byla zvyklá, tak už kamarádku neposlouchala. Jednou se ocitla v nebezpečné situaci, kde byla zcela sama. Kdo jí nakonec pomohl se zachránit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 10. 2020 15:00

Nikdy jsem nevěřila na nadpřirozené jevy nebo nedej bože na nadpřirozené bytosti. Jakmile někdo toto téma otevřel, uvnitř jsem se těm blábolům smála. Netušila jsem, jak moc se mýlím.

Kamarádka a její pravda

Moje blízká kamarádka Blanka byla tématem strážných andělů posedlá. Je zázrak, že jsme byly kamarádky, protože mi tím někdy lezla na nervy. Když mi něco nešlo, ona to komentovala slovy: ,,Zavolej si svého strážného anděla a požádej ho o pomoc.“ Vyčítala mi, že se svým andělem nemluvím.

Nešlo mi mluvit na někoho, koho nevidím. I když věděla, že tomu nevěřím, nebránilo jí to v tom, aby mě tím i dále krmila. Už jsem si na to zvykla a nechávalo mě to chladnou. Nejvíc mi přítomnost andělů připomínala, když se mi něco špatného stalo. ,,Kdyby sis konečně připustila, že mám pravdu, žilo by se ti líp,“ říkávala mi.

Byla jsem v nebezpečí

Jednou jsem se vracela pozdě v noci domů. Chtěla jsem si zkrátit cestu, tak jsem šla temným průchodem. Bála jsem se, nebudu lhát. Zhruba v polovině cesty jsem zaslechla mužské hlasy. Šla banda mužů. ,,Kampak, paninko, takhle v noci? Co takhle se trochu pobavit?“ smál se jeden z nich.

Já tady umřu, proběhlo mi v hlavě. Naprosto intuitivně jsem zavolala svého anděla strážného na pomoc. Neměla jsem co ztratit. ,,Prosím, můj andělíčku, pokud tu jsi, pomoz mi,“ zašeptala jsem. Najednou za mými zády zazářilo prudké světlo. Muži se lekli. Začal foukat vítr a prach z ulice. Nafoukalo jim to do očí a oni se dali na ústup.

,,Kašleme na ni, to je nějaká čarodějka,“ řekl jeden z nich. Já vzala nohy na ramena a utíkala jsem domů. Nepatrné světlo šlo celou dobu se mnou. Doma jsem se zamkla na pět západů a usedla na sedačku. ,,Děkuji ti, andělíčku, děkuji za záchranu života.“ Kdo ví, možná by mi nic neudělali, ale za zkoušku to stálo.

Mám svého anděla strážného

Hned ráno jsem to volala Blance. Čekala jsem, jak bude překvapená, ale řekla mi jen: ,, Já ti to říkala celou dobu.“ V mém životě nastala změna. Připustila jsem si myšlenku, že skutečně andělé existují, mají nám pomáhat i chránit nás. Stydím se, že jsem se tomu celé roky smála. Dnes vím, že každý z nás ho má.

Dané poselství předávám dál. Učím to i svoje vnouče, aby vědělo, že i když bude nejhůř, nikdy není samo. Dnes mluvím se svým andělem každý den, nemusím ho vidět, stačí, že ho cítím a vím, že je to moje součást.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články