Natálie (36): V horoskopu mi vyšlo, že potkám starou lásku. Vážně se to stalo a já se musela rozhodnout

žena, stromy
Zdroj: Unsplash.com

Natálie měla svoji první lásku stále někde hluboko v sobě ukrytou. Rozešli se, protože v té době spolu zkrátka být neměli. Našla si jiného muže, kterého si za pár měsíců bude brát. Babička její dobré kamarádky jí jednou nad čajem vyložila horoskop. Mluvila o staré lásce, která se znovu objeví. Vyplnila se její slova?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 10. 2020 15:00

Moji první velikou láskou byl Lukáš. Chodili jsme spolu od mých osmnáctých narozenin. Naše láska trvala pět let. Příčinou našeho rozchodu byly rozdíly v mentálním smýšlení. Já ho skutečně milovala, náš rozchod byl ale nutným zlem.

Nevinný výklad horoskopu

Po pár letech jsem potkala Miloše. Byl to hodný a citlivý muž, ale nebyla to čistá láska jako s Lukášem. Vím, člověk by nikdy neměl srovnávat dva lidi, ale tomu se zkrátka neubráníte. S Milošem jsme nyní ve fázi, kdy plánujeme svatbu. Za tři měsíce se máme brát. Dítě spolu zatím nemáme.

Při jedné návštěvě mé kamarádky Lindy došlo na výklad horoskopu. Její velmi stará babička s námi popíjela čaj. Byla to veselá kopa. ,,Čím to je, že jste stále tak plná energie a sálá z vás taková spokojenost?“ zeptala jsem se. ,, No, to z tebe může taky vyzařovat. Podíváme se, co tvému štěstí chybí.“  A začal výklad horoskopu.

Linda se za babičku omlouvala, že je prostě taková. Mně to nevadilo, o nic nešlo. Babička mi řekla, že mě čeká jedna veliká změna.,,Musíš mít oči stále otevřené. Do života se vrátí tvoje stará láska. Ty se musíš jen správně rozhodnout. Znovu se setkáte na místě, kam pravidelně nechodíš," dořekla babička a dopila si čaj.

Láska nevyhasla

Přiznám se, že mě to rozhodilo. Protože šlo o Lukáše. V mém srdci měl stále svoje místo. Týden, dva jsem s tou představou, že ho potkám, chodila v hlavě. Pak se sama vyloudila a já na výklad zapomněla. Jednoho dne mi volala moje matka, že četla, jak je užitečné darovat krev.

Rozhodla jsem se, že půjdu darovat krev, abych byla někomu prospěšná. Sice mi to nedělá dobře, ale jde o chvilku. Sedla jsem si na křeslo, sestřička mi řekla, co mám dělat. ,,Teď zavřete oči, když vám to vadí, a já jdu na to.“ Když jsem je znovu otevřela, všimla jsem si muže, který seděl vedle mě. Byl to Lukáš.

Hned se na mě usmál. Byl to ten úsměv, do kterého jsem se před lety zamilovala. Srdce mi začalo velmi silně bušit a skoro se mi klepala kolena. Měla jsem neskutečnou radost, že ho vidím. Do práce jsem se už nevracela, zašli jsme spolu na čaj. Strávili jsme spolu celý zbytek dne.

Musím se rozhodnout

Večer jsem usínala s myšlenkou na Lukáše. Jak to, že se mi vrací do života? Pak mě to trklo. Vždyť mi to říkala Lindy babička. Ona měla pravdu! Teď se mám jen správně rozhodnout. Dostala se do mě úzkost. Vždyť mám před svatbou. Co teď budu dělat? V hlavě jsem měla milion otázek a odpověď žádnou.

Proč to řešíš, mluvila jsem sama se sebou. Kdo říká, že spolu budeme? Lukáš mi ale hned druhý den volal. Šli jsme na večeři. Vyprávěl mi, kde byl poslední roky. Jak lituje toho, že jsme se rozešli, ale že už jako člověk dozrál. Řekl mi, že mě stále miluje. Přeje si, abychom spolu byli. Už chápu to správné rozhodnutí. Chci být s Lukášem. Musím říct doma pravdu…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články