Helena (36): Přítel mi ubližuje a já každý večer slyším hlasy. Říkají, ať ho nechám jít

neštěstí, žena, okno
Zdroj: Pixabay.com

Pokud se žena zamiluje, tak je pro svého partnera schopna udělat cokoliv. Jenže někdy už to přesáhne veškeré hranice. Paní Helena ví, že by měla začít konat, nemůže se k tomu ale odhodlat. Proč?

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 02. 07. 2020 15:00

Za Libora jsem se vdávala mladá. Bylo mi 21 let a brzy potom se nám narodily i děti – David a Kryštof. Naše manželství ale nevydrželo dlouho, zkrátka to neklapalo, a tak jsme šli od sebe.

Bláznivě jsem se zamilovala

Libor se odstěhoval a já jsem zůstala sama s dětmi. Bývalý manžel sice platil alimenty, ovšem menší, než měl, a tak jsem se musela pořádně ohánět. Nežili jsme si v žádném luxusu, klukům jsem ale dávala maximum toho, co jsem mohla.

Na nic jiného jsem neměla čas, ovšem pak do mého života nečekaně vstoupil nový muž – Karel. Byl o dva roky starší než já, bez závazků a já jsem se do něho bláznivě zamilovala.

Ve městě neměl nejlepší pověst, mně to ale nevadilo. Choval se ke mně hezky a bral i děti, které s ním neměly žádný problém. Karel se tak nastěhoval k nám a my jsme fungovali zase jako rodina. Jenže domácí idylka netrvala dlouho.

Začal mě bít

O Karlovi se říkalo, že má rád alkohol a že v opilosti bývá agresivní. Obojí se bohužel časem potvrdilo. Rád si vypil a potom si veškerou zlost vybíjel na mně. Byl hodně hrubý, sprostě mi nadával a dokonce mě začal mlátit. Jakmile ale jeho „stavy“ pominuly, tak byl zase jako vyměněný. Říkal, jak moc mě miluje, jak se mi omlouvá a že už to nikdy neudělá. Já jsem mu to pokaždé uvěřila a vždy jsem mu dala novou šanci.

Karel si dával pozor, aby jeho řádění neviděli kluci, ti už ale byli starší a nebyli hloupí. Věděli, co se doma děje a prosili mě, abych Karla vyhodila. Jenže já jsem se pokaždé postavila na jeho stranu. Moje máma už to ale nemohla vydržet a Davida s Kryštofem si vzala k sobě. „Když jsi hloupá a nechceš si nechat pomoct, tak prosím, ale kluky už dále trápit nenechám,“ brečela u mě doma a já s ní, když jim balila kufry a stěhovala je k sobě na barák.

Slyším hlasy

Já jsem s Karlem zůstala sama doma a jeho útoky se začaly zvyšovat. Pil denně a bil mě za každou maličkost. Nevěděla jsem, jak z jeho spárů ven, ale vždy jsem mu všechno odpustila. Doma se ale bojím a navíc u mě začaly psychické problémy. Každý večer v hlavě slyším hlasy, které mi říkají, abych ho už nechala být a vyhodila ho ze svého bytu. Jenže já to neumím, v té chvíli, kdy mi ubližuje, chci, ať už mi zmizí ze života. Ale po tom, co to odezní, bez něj nemůžu být. Jsem na něm závislá.

Teď sedím, dopíjím druhou sklenku vína a čekám, že každou chvíli přijde z práce. Bojím se, co bude dál. Dovede mě až do blázince, nebo se začneme oba léčit a budeme žít jako na začátku? A co když mě jednou umlátí tak, že už se nevzbudím? Co mám sakra dělat? Jsem zoufalá…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články