Linda (34): Dětem jsem domů přivedla náhradního tátu. Ony ho milují, ale já bohužel ne

otec, děti, dcery
Zdroj: pixabay.com

Děti na náhradní rodiče reagují všelijak. Některé je nikdy nepřijmou, další se do nich ale ihned zamilují. O to těžší potom je, když o ně zase přijdou. Přesně k tomu se schyluje v rodině Lindy.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 28. 06. 2020 07:30

Jsem úspěšná podnikatelka. Mám vlastní firmu v potravinářském průmyslu a mému byznysu se náramně daří. Jenže s mým soukromým životem je to horší.

Prvně láska, potom rozvod

Pepu jsem potkala, když mi bylo dvacet. Byli jsme bláznivě zamilovaní a po roce jsme se vzali. Nejdřív se nám narodila Anička, potom Eliška a vypadalo to, že budeme šťastní.

Já jsem vydělávala více, navíc jsem musela řídit podnik, a tak jsme se s Pepou dohodli, že zůstane doma s dětmi. Na začátku to tak fungovalo, jenže on se později začal cítit méněcenný. Problémy řešil po svém. Nejprve začal pít, potom byl na mě i na děti agresivní a nakonec si našel jinou. Odešel od nás a my jsme zůstali sami.

Našla jsem si nového

S dětmi mi pomáhala kamarádka, potom i chůva. Obě chodí už na základku a jsou hodně samostatné, což mi pomáhá v tom, že můžu pořád řídit svou firmu. A díky chůvě se čas od času dostanu večer i do společnosti, kde jsem jednou narazila na Mirka.

Zaujal mě na první pohled, rychle jsme se dali do řeči a parádně jsme si rozuměli. Byl o rok mladší než já, bez dětí, ze stejného města a mě přišlo, že se známe už několik let.

Začali jsme se scházet a po třetí schůzce jsme se spolu i vyspali. Cítila jsem se s ním zase šťastná a dobrou náladu jsem si nosila i domů. S dětmi jsme si užívali a ony na mně poznaly, že někoho mám. Chtěly ho vidět, a tak jsem Mirka přivedla domů.

Děti ho milují

Aničku s Eliškou si Mirek rychle získal, byli jako jeden tým a náramně si rozuměli. Jezdili jsme společně na výlety a po pár měsících jsem Mirkovi nabídla, aby se k nám nastěhoval. On neváhal a za den už u nás bydlel. Zdálo se, že už to nemůže být lepší.

A taky nebylo. Společný život s Mirkem byl jiný, než čas, který jsme předtím prožívali spolu. Tolik se mě najednou nevšímal a nebyl ke mně tak pozorný, jak jsem u něj byla zvyklá. Už se prostě nesnažil a doma se z akčního sympaťáka stával nudný povaleč. Nic se mu nechtělo, nic ho se mnou nebavilo a jediné, co mu dělalo radost, byly moje holky. Těm dával maximum a byl pro ně vším.

Zase přijdou o tátu

Jenže zamilovanost opadla, s Mirkem už spolu ani nespíme a komunikujeme spolu jen před dětmi. Ony nevědí, že se mezi námi něco děje, ale já jim to brzy budu muset oznámit. S Mirkem půjdeme od sebe a on se bude muset odstěhovat. Jenže moje lásky přijdou už o druhého tátu. A toho se hodně bojím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články