Tereza (35): Děti nechtějí k tátovi. Manžel mi vyhrožuje, že to takhle nenechá

Tereza (35): Děti nechtějí k tátovi. Manžel mi vyhrožuje, že to takhle nenechá
Zdroj: pixabay.com

Tereza je pět let rozvedená a vychovává dvě dcery. Její bývalý manžel Petr ji opustil kvůli milence. Nyní se chce vídat s dcerami, ty ale nechtějí. S čím se nám Tereza ve svém příběhu svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 06. 06. 2020 07:30

Jmenuji se Tereza a je mi 35 let. Jsem už pět let rozvedená a vychovávám dvě děti. Bývalý manžel si našel milenku a poté požádal o rozvod. O naše dcery nikdy nejevil zájem a ony k němu nechtějí. Teď mi vyhrožuje, že mě dá k soudu.

Měli jsme pohádkový život, ale manžel místo odpuštění nevěry, chtěl rozvod

S bývalým manželem Petrem (39) jsem se seznámila před deseti lety. Byl to takový ten hezounek, kterému holky zobou z ruky. Ale on si vybral mě, bylo nám spolu dobře a on byl do mě tenkrát hodně zamilovaný. Oba jsme měli dobrou práci a krátce po svatbě jsme si vzali hypotéku a začali stavět dům.

Vedli jsme spokojený život a netrvalo dlouho a narodily se nám dvě dcery – Anička (8) a Beátka (6). Když se narodila druhá dcera, manžel se začal měnit. Chodil pozdě domů a o mě a o holčičky nejevil prakticky žádný zájem. Jednoho večera na mě vybalil, že má milenku. Chtěla jsem mu odpustit, hlavně kvůli našim dcerám. Ale místo odpuštění mě požádal o rozvod.

Dcery nemají tátu rády a styk s ním odmítají

Byla jsem na dně a několik dní i nocí probrečela. Nakonec jsem se musela vzchopit, rozvod jsem mu podepsala a řekla jsem si, že nám bude bez něho líp. Stejně se o nás nezajímal. Zůstala jsem v našem domě, hypotéku splácíme napůl a soud mu stanovil výživné, které naštěstí platí. Ale objevil se jiný problém. Naše dcery k tátovi nechtějí.

Na jednu stranu se jim nedivím, protože tátu prakticky neznají. Donedávna o ně nejevil zájem, ale před pár měsíci se ozval s tím, že je chce vídat. Samozřejmě s tím nemám problém, je to jejich táta a vždycky bude, ale holky k němu nechtějí. Jednou mi je musel dovézt dřív, než jsme byli dohodnuti, protože dcery brečely a chtěly domů. Když jsem se s holkami snažila promluvit, řekly mi, že tátu nemají rády a nelíbí se jim u něho.

Bývalý manžel mi vyčítá, že je to moje chyba, a že holky proti němu navádím. To je samozřejmě nesmysl. Nebudu si své ego hojit na dcerách. Petr mi ale začal vyhrožovat, že požádá o střídavou péči. A já se teď bojím, co bude.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články