Dominika (41): Velmi dlouho jsem si marně přála dítě, skoro mne to zlomilo. Najednou se stal zázrak

žena, těhotenství
Zdroj: Unsplash.com

Dominika si už v útlém věku přála miminko. Měla v sobě tolik lásky, že ji potřebovala někomu předat. Bohužel, v dospělosti se dozvěděla krutý verdikt, že z ní maminka nikdy nebude. Zhroutil se jí svět. Dokonce jí to stálo vztah s partnerem. Vzdala to. Pak potkala Patrika a na prahu čtyřicítky se přeci jen dočkala. Je těhotná. Podaří se děťátko donosit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 09. 2020 13:30

Už ve školce říkávali mojí matce, že mám v sobě pečovatelskou lásku. Jednou to bude skvělá maminka, slýchávala často. Když mi bylo asi deset let, stále jsem mluvila o tom, že se těším na svoje miminko. Chtěla jsem být stejně dobrá a milující maminka jako ta moje.

Krutá pravda

Když mi bylo asi dvacet let, vyslechla jsem si od svého gynekologa tu nejhorší zprávu. Nikdy nebudu mít děti. Zhroutil se mi celý svět. Neustále jsem si pokládala otázku, proč já? Tolik jsem po dítěti toužila. A teď vím, že se to nikdy nestane. Nedokázala jsem to dlouhé roky přijmout.

Měla jsem v té době stálého přítele Michala, který po dětech toužil stejně jako já. Věřil v zázrak a neustále jsme se na jeho přání o dítě pokoušeli. Jednoho dne jsem zjistila, že jsem skutečně těhotná. Srdce mi málem puklo štěstím. Bohužel, netrvalo to příliš dlouho. Zhruba ve třetím měsíci jsem potratila. To se opakovalo celkem dvakrát. Michal to neustál a následoval rozchod. Byla jsem zralá na mašli.

Chlapa jsem aktivně nehledala, neměla jsem chuť na další zklamání. Až jednoho dne jsem potkala Patrika (44). Byl to obyčejný muž, který mě oslovil. Šla jsem do toho s velikou opatrností.

Zázraky se dějí

Oslavila jsem svoje čtyřicáté narozeniny se smutkem. Měla jsem vysněno, že v tomto čase budu matkou minimálně dvou dětí. Patrik věděl, že nemůžu mít děti, ale detailně jsme to nikdy neřešili. Já už se s tímto svým snem rozloučila. Přišlo období, kdy mi bylo z ničeho nic divně, zle od žaludku, motala se mi hlava. Aha! Už je to tady. Jsem v přechodu. Když mě ale viděla jedna moje kamarádka, řekla mi: ,,Ty Domčo, vypadáš nějak jinak, nejsi náhodou v tom?“ To mě nenapadlo.

Tak jsem si koupila těhotenský test a skutečně! Jasně mi sdělil, že jsem těhotná. Šla jsem k doktorovi, který to potvrdil. Vzhledem k mému věku a předchozím událostem mi doporučil absolutní klid.

Uvnitř sebe jsem se velmi bála, zdali zvládnu další potrat. To už by mě zlomilo úplně. Přišlo kritické období, kdy jsem vždy potratila. Nic se nestalo a mě se začalo pomalu kulatit bříško.

Začínala jsem se velmi opatrně radovat. Dnes jsem v osmém měsíci, veškerá vyšetření říkají, že chlapeček je zcela zdravý. Tak já přeci jen nakonec budu máma. Sice je to na hranici, protože je mi přes čtyřicet let, ale vše je v pořádku. Nakonec se zdá, že jsem k sobě neměla správného muže. Patrik je mojí stoprocentní oporou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články