Lenka (29): Nechali jsme nákup vánočních dárků na poslední chvíli. Teď jsme všichni pozitivní

Lenka (29): Nechali jsme nákup vánočních dárků na poslední chvíli. Teď jsme všichni pozitivní
Zdroj: Freepik.com

Lenka letos nestíhala kupovat dárky, protože toho měla v práci nad hlavu. Manžel slíbil, že všechno zařídí, aby jí pomohl. Bohužel rád nechává věci na poslední chvíli. Než dárky stihl sehnat, oba se nakazili koronavirem. Jak to nakonec vyřeší, aby dětem nepokazili Vánoce?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 12. 2020 06:30

Můj manžel Robert má ve zvyku nechávat všechno na poslední chvíli. Teď na to doplatí naše děti.

Manžel to zařídí

Každý rok si říkám, že začnu vánoční dárky řešit už v září. Nakonec tomu tak není a já první dárky kupuji v listopadu. Tento rok se Robert dušoval, že všechno zařídí, protože já jsem řešila uzávěrky v práci. Měla jsem toho vážně nad hlavu. Chtěla jsem dárky objednávat přes internet, ale Robert řekl, ať se nestarám, že to zvládne on.

Tak jsem mu důvěřovala a skutečně jsem z hlavy nákup dárků vypustila. Nebyl důvod mu nevěřit, když to slíbil, ne? Na tyto Vánoce jsem se extra těšila, protože Dáše je skoro šest let a Matesovi čtyři roky. Na Ježíška věří oba, dokonce jsme mu společně letos psali.

Ještě v polovině listopadu jsem se ptala Roberta, jak je na tom s dárky. Seznam od dětí jsme měli, takže stačilo vyjet do obchodu a vše nakoupit. Peníze jsme neřešili. Robert říkal, že pojede někdy večer, protože tam bude málo lidí. Přece jenom aktuální pandemie celou situaci trochu ztěžuje.

Vykašlal se na to

Když jsem ale zjistila, že je desátého prosince a my nemáme jediný dárek, znervózněla jsem. Uhodila jsem na Roberta, aby už to neodkládal a vyrazil na nákupy. Slíbil, že pojede následující víkend. Ve středu se mu udělalo velmi špatně a dostali jsme strach, že je nakažený koronavirem.

Neměl čich a bylo to něco silnějšího než chřipka. Musel na testy. Jela jsem společně s ním, protože i já se necítila ve své kůži. Když jsme se za dva dny dozvěděli výsledek, už jsme nebyli překvapení, že jsme pozitivní. Leželi jsme doma s neskutečnou bolestí hlavy.

Ani ne za týden jsou Vánoce a my nemáme jediný dárek pro naše děti. Neskutečně jsem se na Roberta rozzlobila. „Zkazil jsi dětem Vánoce, chápeš to? Pořád jsi to odkládal a já ti věřila!“ nadávala jsem. „Co teď budeme dělat? Když vše objednáme přes internet, nestihne to do Vánoc přijít.

Za pět minut dvanáct

Robert je přesto stále klidný. Ještě mi řekl, že jsem zbytečně hysterická a plaším. Pošle své matce seznam hraček, co si děti přejí, aby to koupila za nás. Je to jediné řešení.

Volali jsme jí hned, jak to Robert vymyslel. Když zjistila, že jsme pozitivní, lekla se. Řeší, jak nám ty dárky předá, aby s námi nepřišla do kontaktu. Nakonec jsme to vymysleli tak, že ona vše nakoupí a doveze před dům. My jí otevřeme kufr od auta a ona tam vše nahází a já mezitím zabavím děti. Nadšená z toho není, ale nakonec kývla, že nám pomůže.

Určitě jsem se opět po letech manželství utvrdila v tom, že se Robert nezmění. Vždycky bude nechávat věci na poslední chvíli. Příští rok už skutečně začnu dárky kupovat od září. Není nad to, udělat si věci sama.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články