Roman (34): Místo šperku jsem dal partnerce klíče od bytu. S takovou reakcí jsem nepočítal

Roman (34): Místo šperku jsem dal partnerce klíče od bytu. S takovou reakcí jsem nepočítal

Roman cítil, že už je připravený na další krok ve vztahu s Ivanou. Rozhodl se proto, že jí dá klíče od svého bytu, a těšil se, že spolu začnou žít. Její reakce ale nebyla taková, jakou si představoval.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 19. 12. 2020 10:00

Ivanu jsem poznal toto léto a bylo mi vedle ní moc fajn. Byla pohodová, trochu mladší, ale neřešila žádné hlouposti a hodně jsme se nasmáli.

Byla jiná než ostatní

Imponovalo mi, že nečeká, že za ni budu cokoliv platit, i když jsem to samozřejmě dělal. Ale vždy, když jsme někde byli, vytahovala peněženku. Já jí s díky řekl, ať to schová, že to zaplatím. Byl jsem ale potěšen, že to nebere automaticky jako jiné ženy.

Dostal jsem nápad

Když jsme se procházeli, zastavila se u jedné výlohy a koukala na šperky. Tahal jsem ji dovnitř, že jí udělám radost, ale ona nechtěla. „Já se jen dívám, vážně.“ Napadlo mě, že bych jí nějaký šperk koupil k narozeninám, které měla na začátku prosince.

Ale pak jsem svůj plán lehce pozměnil. Bylo mi s ní totiž tak dobře, že jsem si řekl, že na narozeniny jí dám klíče od svého bytu. Vánoce bychom mohli trávit už spolu u nás“. Ten šperk by dostala pod stromeček. Skoro jsem se plácal v duchu po rameni, jak dobře jsem to vymyslel. Koupil jsem krabičku, šli jsme do restaurace a já jí popřál všechno nejlepší.

Myslel jsem, že to cítí stejně

„Doufám, že se ti to bude líbit,“ řekl jsem natěšeně. Ivana měla jiskřičky v očích a hned to otevřela. Pak její úsměv ztuhl: „Klíče?“ Řekl jsem jí, jak hezky mi s ní je a že chci, aby se mnou bydlela. „Ráno se vedle sebe probudit a jít spolu večer spát, a to každý den,“ usmál jsem se. Ona ale tu krabičku znechuceně položila a ironicky poděkovala.

V ten moment jsem ji vůbec nepoznával a samozřejmě jsem do ní ryl, aby mi řekla, co je špatně. Ona se začala rozčilovat, že doufala, že dostane pěkný šperk. „Hodinky, prstýnek, řetízek, náušnice. Cokoliv. Ale ty mi dáš klíče.“ Vysvětloval jsem jí, že to je mnohem hodnotnější dárek, vždyť jsem jí tím řekl, že s ní počítám do budoucna, ale tak otřesnou reakci jsem nečekal. Klíče jsem si vzal zpátky, Ivana naštvaně odešla. Tím jsme spolu skončili.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články