Marta (36): Místo vánočního stromku jsme měli ozdobenou palmu. Manžel nechtěl utrácet

Marta (36): Místo vánočního stromku jsme měli ozdobenou palmu. Manžel nechtěl utrácet

Letošní Vánoce pojal manžel paní Marty trochu jinak. Oznámil jí a dětem, že má překvapení, a místo vánočního stromu ozdobil palmu. Jak se na to Marta tvářila?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 12. 2020 12:01

Každý rok přinesl Honza ráno na Štědrý den nádherný vánoční strom, který jsme spolu s dětmi zdobili. Nikdy jsme neměli umělý, té vůni živého stromu se nic nevyrovná a trochu opadaného jehličí za to stojí.

Ráno měl dobrou náladu

Letos ráno vstal, namazal si vánočku s máslem a dal si kávu. Ptala jsem se ho, kdy přiveze strom, a on se usmíval, ať se nebojím, že vše zařídí. Bylo už deset hodin, a ačkoliv jsem nikam nepospíchala, přece jen jsme tou dobou už měli zdobit.

Překvapení to rozhodně bylo

Honza dojedl a poprosil mě, abych se s dětmi šla projít, že si nachystal překvapení. Upřímně se mi nechtělo, ale oblékla jsem děti a šly jsme. Když jsme se vrátily, čekal netrpělivě na chodbě a pobízel nás, abychom šly do obýváku.

Pak otevřel dveře a u toho zahalekal: „Tadá!“ Zírala jsem na naši palmu z chodby, která byla na místě, kde měla být pěkná jedlička. Byla ověšená světýlky a na květináči měla mašli. Děti vyjekly radostí, že to je nádhera. „Takhle nasvícený palmy byly na dovolený, viď, mami?“ Já jsem se snažila zakrýt křečovitý úsměv.

Chtělo se mi brečet

„Co to je?“ zeptala jsem se, když jsem si vzala Honzu stranou, a on se dmul jako páv. „Vánoční palma,“ zazubil se a já jsem polykala vztek. „To vidím, že to je palma. A kde je ten vánoční strom?“ Už jsem začala být značně nervózní. On mě chytl kolem ramen, díval se na tu palmu a řekl, že letos stromeček nebude, protože toto je levnější. Nechtělo se mu prý utrácet. Navíc palma neopadá, nemusí se po ní nic uklízet, jen se sundají světýlka. Nemusím se prý nervovat, že děti shodí ozdoby. „Můžeme ji tu mít, jak dlouho budeme chtít!“ dodal a kochal se.

Děti z toho měly radost, ale když jsme přišli večer k rozsvícené palmě a Honza pustil koledy, chtělo se mi brečet. Pokaždé, když se na ni dívám, tak se mi chce křičet, jak trapné Vánoce nám nachystal.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články