Františka (35): Vyčítala jsem manželovi lži kolem nevěry a nakonec se zachovala stejně. Jsme si aspoň kvit

Františka (35): Vyčítala jsem manželovi lži kolem nevěry a nakonec se zachovala stejně. Jsme si aspoň kvit
Zdroj: Freepik

Františka nedokázala dlouhou dobu manželovi odpustit, že jí tolik lhal. Jeho nevěra jí snad vadila méně, než zatloukání s ní spojené. Pak se dostala do stejné situace jako manžel a uvědomila si, že jedná jako přes kopírák. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 23. 07. 2023 10:00

Když jsem přišla Danovi (40) na nevěru, chtěla jsem znát detaily. Přísahal mi, že to bylo jen jednou a nic to neznamenalo. Zkrátka klasické řečičky. Jenže vše bylo jinak. Odsuzovala jsem jeho lhaní, dokud jsem neudělala to samé. 

Manžel zprvu zatloukal, že má milenku

O manželově nevěře jsme se dozvěděla jeho vlastní hloupostí, jak už to tak bývá. Přišla mu fotka polonahé slečny zrovna ve chvíli, kdy mi něco ukazoval v telefonu a omylem obrázek rozklikl. Začal si vymýšlet klasické výmluvy. 

Nejprve na mě zkoušel, že ho svádí kolegyně a on neví, jak ji má poslat do háje. Pak dramaticky přiznal, že mu to „ujelo“ na služební cestě. Byla jsem rozlícená, nemohla jsem přestat běsnit. Uklidnila jsem se až za pár hodin. Trvala jsem na tom, že mi musí přiznat naprosto vše, pokud se mnou chce zůstat.

„Jestli má naše manželství ještě smysl, musíme být k sobě upřímní. Miluje tě? Co k ní cítíš? Jak dlouho to táhnete?“ vyjmenovávala jsem nekompromisně své dotazy. Zapřísahal se, že nejde o lásku a že to bylo jen jednou. 

Sešla jsem se s milenkou a zjistila pravdu

Když pak celý víkend chodily manželovi zprávy a já zahlédla počet nepřijatých hovorů, bylo mi jasné, že dotyčná dáma do toho románku vložila nějaké city. Našla jsem si ji na stránkách firmy a napsala jsem jí, že se chci sejít. Kupodivu byla „pro“.

Dozvěděla jsem se od ní, že šlo o vztah trvající dva měsíce, Dan zvažoval rozvod a několikrát si vyznali lásku. Ujistila jsem ji, že lhal nám oběma, a jala se svého muže pekelně seřvat. Za rámeček si to nedal. Bylo mi z něho zle. Když už jsem byla ochotná odpustit mi nevěru, mohl mi přiznat, že se zapletl trochu víc. 

Takhle jsem vůbec nevěděla, na čem jsem, a skončili jsme v manželské poradně. Naše manželství celou aférku ustálo a po třech letech jsem se ocitla ve stejné situaci, ovšem z druhé strany. Aniž bych po tom toužila, poznala jsem muže, s nímž jsem se zapletla.

Sama mám milence a lžu manželovi

Věděla jsem, že o nic nejde a nehodlám rozbít manželství. Bavilo mě poznávat něco nového a měla jsem v plánu s tím včas přestat. Když se o tom dozvěděl Dan, najednou jsem se chovala přesně jako on. Celou věc jsem shrnula jako slabou chvilku, které lituji. Přísahala jsem, že šlo o jednu noc. Dokonce deset minut z celé noci!

Fakt, že jsem svému milenci ve slabé chvíli také vyznala lásku a spali jsme spolu nejméně stokrát, bych nikdy nepřiznala. Dan po ničem nepátral a já myslím, že jsem ho zpětně trochu pochopila. Teď si nemáme co vyčítat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články