Sandra (19): Zamilovala jsem se do kolegy svého otce. Než jsem mu to stačila říct, načapal nás spolu

Sandra (19): Zamilovala jsem se do kolegy svého otce. Než jsem mu to stačila říct, načapal nás spolu
Zdroj: Freepik

Sandra řešila zapeklitou situaci. Zamilovala se do podřízeného svého otce, který by z toho určitě neměl radost. Nicméně vztah mezi mladými lidmi začal být natolik vážný, že se Sandra, vzdor přítelovým protestům, rozhodla všechno otci sdělit. Než tak ale stihla učinit, otec milence načapal přímo na pracovišti.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 05. 2023 17:00

Do Michala (33) jsem se zamilovala, jakmile vstoupil do našeho domu. Byl zaměstnaný u mého otce, a tak jsme se oba chvíli drželi zpátky. Lásce jsme se ale nakonec neubránili a pak nás čekalo to nejtěžší - jít s pravdou ven.

Začala jsem si s tátovým podřízeným

Když je táta ve skluzu s nějakým projektem, pozve si svůj tým architektů na víkend domů a pracují do noci. Tak jsem poznala Michala. Už ve dveřích to mezi námi zajiskřilo a já pak dělala všechno možné, abych mohla trávit co nejvíce času v jeho blízkosti. Táta mě brzy prokoukl a poslal mě rázně k sobě do horního patra.

Michal na mě ovšem nezapomněl a zanedlouho se mi sám ozval. Začali jsme se tajně vídat a bylo to vzrušující i děsivé. Mám z táty obrovský respekt, stejně tak Michal. Rozhodně by nerad přišel o tak dobrou práci. Nemohli jsme si ale pomoct, byli jsme bláznivě zamilovaní

Bydlela jsem v domě rodičů, měla jsem pro sebe první patro a Michal u mě občas přenocoval. Odcházel nad ránem po žebříku. Jednou málem spadl a já dostala tak hlasitý záchvat smíchu, že se dole rozsvítilo světlo. Už jsem čekala, že na nás vyběhnou rodiče, ale bohudík - nestalo se tak. 

Dlouho se nám dařilo románek tajit

Přiblížilo se léto a my chtěli trávit čas společně, aniž bychom se museli neustále schovávat. Navrhla jsem, že se doma přiznám. Jenže v té době si otec ve firmě vybíral několik nejlepších architektů pro další velkou zakázku, o kterou Michal moc stál. Proto byl jednoznačně proti, abych otci o nás řekla.

Když jsem Michalovi dala ultimátum, nezbývalo mu než riskovat. Nechtěl o mě přijít. Zrovna jsme večer u Michala v kanceláři plánovali postup našeho přiznání, když se nečekaně otevřely dveře a v nich stál můj otec. Okamžitě mu všechno došlo a běsnil. „Tati, akorát se tu rozhodujeme, jak ti všechno říct!“ snažila jsem se ho uklidnit, což nepomáhalo.

„Tak ty mi svádíš devatenáctiletou dceru, to by se ti líbilo! Zařídím, aby sis už neškrtl!“ hulákal otec a snažil se vrhnout na Michala a asi mu i jednu vrazit. 

Zásnuby všechno zachránily

„Tak moment, já vás chtěl požádat o ruku vaší dcery, tak je to,“ na důkaz svých slov vyndal Michal z kapsy prsten. Málem jsem šla do mdlob. Když táta rozdýchal prvotní šok, začal se usmívat. 

Najednou nechtěl Michala vyhodit a zničit mu kariéru. Zalíbil se mu nápad mít v rodině šikovného architekta, se kterým by mohl spolupracovat. Mně se taky dost ulevilo! Kdyby táta nepůsobil tak děsivě autoritativně, možná bych ani prstýnek nedostala. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články