Lenka (27): Nový kolega se mi sápal pod sukni. Odmítnutí nese těžce, šíří po firmě, že já obtěžuji jeho

Lenka (27): Nový kolega se mi sápal pod sukni. Odmítnutí nese těžce, šíří po firmě, že já obtěžuji jeho
Zdroj: Unsplash

Lenka miluje svoji práci, má pocit, že se pro pozici recepční narodila. Co nastoupil nový kolega Matěj, všechno šlo do háje. Když po ní vyjel a ona ho odmítla, začalo peklo. Matěj je jedna ruka se šéfem a na Lenku si v jednom kuse vymýšlí. Na tuto válku zůstala sama, protože všichni ve firmě věří Matějovi...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 03. 2023 07:00

Odmítla jsem návrh svého kolegy a od té doby zažívám v práci peklo. Matěj (31) mi dělá jen naschvály. Je jedna ruka se šéfem a lže mu, že nedělám práci pořádně. Nejjednodušším řešením by byla výpověď, ale tu si teď nemohu dovolit.

V práci jsem se opravdu našla

Svoji práci miluji. A ještě do nedávna jsem každé ráno vstávala s radostí. Pracuji ve firmě víc jak osm let na pozici recepční. Jsem extrovert a mám ráda lidi. Myslím si, že tato pozice byla stvořena přímo pro mě. Baví mě vítat klienty nebo zaměstnance naší společnosti. Jsem tak trochu i holka na všechno. Když někdo potřebuje s něčím pomoci, vždycky se na mě může obrátit.

Mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, někteří z nich jsou i moji přátelé. Když do firmy asi před rokem nastoupil nový kolega Matěj, chtěla jsem mu na začátku se vším pomoci. Zajistit mu vstupní kartu, ukázat stůl a třeba i to, kde jsou tiskárny, skartovačky a sklad. Byl velmi milý a zdálo se, že do firmy dobře zapadne.

Až později jsem se dozvěděla, že je to známý našeho šéfa Karla (45) a jejich vztah je velmi dobrý. Matěj mě zhruba po třech měsících pozval na pivo. Tvrdil, že přijde i pár kolegů z call centra, a tak jsem souhlasila. Když jsem dorazila na místo, byl tam sám a s květinou v ruce. Dvořil se mi. Nechtěla jsem mu ublížit, takže jsem zůstala. Strávila jsem s ním hezký večer, ale neměla jsem postranní úmysly. Mám už několik let přítele, kterého nemíním podvádět.

Nový kolega po mě vyjel

Kdybych to utnula hned na začátku, neměla bych dnes takové potíže. Matěj to pochopil jinak a začal mě balit. Zasílal mi na recepci květiny, po čase začal psát i zaláskované zprávy. Kdykoliv šel kolem mě, poslal mi pusu, nebo se na mě hezky usmál. To už jsem věděla, že se zamiloval a budu ho muset odmítnout.

A pak se stalo něco, co mi teď ničí život. Potkali jsme se ve skladu, kde jsem potřebovala něco zkontrolovat. Matěj za mnou přišel, zhurta mě opřel o zeď a sápal se mi pod sukni. Hned jsem ho odstrčila. „Já to nechci," řekla jsem a snažila se odejít. „Nechceš? Jen se nedělej, jedeš po mně," pronesl dychtivě a nalepil se na mě.

„Nech mě!" zařvala jsem a jednu mu vlepila. „Tak toho budeš litovat," procedil přes zuby, na patě se otočil a odešel. Pak začala muka. Matěj si na mě začal vymýšlet. Nejprve mě hodně úkoloval různým skenováním, kopírováním a archivováním. Vše jsem dělala tak, jak chtěl. Když si mě ale šéf zavolal, že si Matěj stěžuje, nechápala jsem. On mu totiž tvrdil, že mu dávám papíry zmuchlané nebo polité kávou. Hned jsem se hájila, že to není pravda a půjde o nějaký omyl.

Neunesl odmítnutí, teď mi ničí život

Nad tím šéf ještě mávnul rukou. Pak ale Matěj přitvrdil. Vymýšlel si, že ho sexuálně obtěžuji. Nejprve jsem se tomu smála, ale když mi šéf s kamennou tváří vysvětloval, že je těch stížnosti nějak moc, znejistěla jsem. Matěj mi ničí reputaci i mezi kolegy a šíří o mně jednu lež za druhou. Bohužel se našli jedinci, kteří mu uvěřili a odepsali mě.

Věřila jsem, že když se mezi sebou všichni známe tak dlouho, nebudou těm lžím věřit. Matěj si je ale omotal kolem prstu. Pořádá různé akce, kam mě nezve. Já jen druhý den slyším, jak si všichni vypráví o tom, co zažili. Jedné kolegyni jsem se snažila říct svoji verzi, ale nevěří mi. „Matěj je fajn, tohle by neměl zapotřebí. Měla by ses nad sebou zamyslet," odbyla mě. Každé ráno chodím do práce se staženým žaludkem a čekám, co bude. Nechci odcházet, ale asi mi nic jiného nezbude. Matěj neunesl moje odmítnutí a teď mi topí pod kotlem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články