Martina (32): Umíchala jsem nápoj lásky pro kolegu z práce. Měl ale úplně jiný účinek, než jsem čekala

Martina (32): Umíchala jsem nápoj lásky pro kolegu z práce. Měl ale úplně jiný účinek, než jsem čekala
Zdroj: Unsplash

Martina již nějakou dobu nadbíhala kolegovi, ten ale zjevně její snahu nepochopil. Zašla se proto zeptat na společnou budoucnost kartářky a při té příležitosti získala recept na nápoj lásky. Ten ovšem fungoval trochu jinak, než si zamilovaná žena představovala.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 09. 04. 2023 19:00

Kamil (39) se mi líbí už dlouho. Čekala jsem, že udělá první krok. Je ale příliš velký introvert a nereaguje ani na moje jasné signály, že bych s ním měla zájem jít na rande. A tak jsem na něj zkusila použít bílou magii. Za zkoušku nic nedám.

Kamil byl vůči mým snahám sbalit ho imunní

Jako každé úterý jsme se vraceli s Kamilem z oběda do kanceláře a já doufala, že mě tentokrát pozve třeba do kina. O filmech jsme mluvili dobrou půlhodinu v kuse. Nezabralo ani důmyslně upnuté tričko, kolega se rozloučil a zaplul do své IT kukaně. 

Potřebovala jsem „odbornou“ pomoc a zavolala své známé, která byla tak trochu čarodějnice. Hned druhý den mi vyložila tarotové karty a nad obrázky mě ubezpečila, že máme s Kamilem jednoznačně společnou budoucnost. Poradila mi, jak to všechno uspíšit.

Dostala jsem recept a instrukce k výrobě „nápoje lásky“. Ne, že bych tomu slepě věřila, ale chtěla jsem to alespoň zkusit. Natrhat na chalupě bylinky za úplňku bylo zábavné. Sehnat Kamilův vlas už bylo složitější. Všechno se ale nakonec povedlo a já doma svařila ingredience a slila čaj do termosky.

Podařilo se mi do něj dostat nápoj lásky

Když jsem nad ní pronášela zaklínadlo, připadala jsem si směšně. V práci jsem pak zapnula klimatizaci na co nejvyšší stupeň, až bylo všem trochu chladno. Pak nastal ten pravý moment na horký nápoj. V tu chvíli se začala zajímat o moji termosku kolegyně a nebylo snadné ji odehnat.

„Co tam máš dobrého, že je to čaj s rumem? Klidně bych si dala šálek,“ chichotala se a já začínala být nervózní. „Je to detoxikační čaj proti parazitům, mám ho na předpis,“ vymyslela jsem si rychle a zabralo to. 

Pak už jsem odnesla svůj „nefunkční“ laptop Kamilovi, a když se pustil do oprav, nabídla jsem mu čaj. Usrkl a zašklebil se odporem, pak ale ze slušnosti hrneček dopil. Zhruba za hodinu nám končila pracovní doba a Kamil se dlouho neukázal. 

Lektvar měl naprosto nečekané účinky

Zaťukala jsem na jeho pidi kancelář a našla ho úplně pobledlého. Přiznal se mi, že má nějaké střevní potíže. Rychle jsem přispěchala s lékem z lékárničky. Pěkně mě to vyděsilo, jestli jsem Kamila otrávila, zavřou mě!

Naštěstí se mu udělalo lépe a snědl balíček sucharů, které jsem mu nabídla. Z práce jsme šli společně, moc mi poděkoval za pomoc a světe, div se – pozval mě příští týden na večeři! Bylinky možná neměly vyloženě čarovnou moc, ale i ta projímavost pro nás byla osudová.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články