Petra (61): Když jsem byla mladá, vysmála jsem se slovům kartářky. Bohužel, měla pravdu

Petra (61): Když jsem byla mladá, vysmála jsem se slovům kartářky. Bohužel, měla pravdu
Zdroj: Pexels

Paní Petra si jako devatenáctiletá vyslechla od kartářky, že jí žádný vztah nevydrží déle jak pět let. Tehdy ta slova nebrala vážně. To až postupem času. Každý vztah jí skončil po pěti letech. Nikdy tomu nedokázala zabránit. Dodnes se marně snaží zvrátit svůj osud.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 07. 2022 15:00

Když mi bylo devatenáct let, byla jsem na dovolené, kde mi kartářka řekla něco, čemu jsem odmítala věřit. Až dnes vím, že se nemýlila. Každý můj vztah se po pěti letech rozpadne. Ať udělám cokoliv, nikdy nedokážu zabránit rozchodu. Jak se zdá, karty nelhaly.

Kartářka tvrdila, že mi žádný vztah nevydrží

Jako devatenáctiletá holka jsem odmítala věřit slovům kartářky. Potkala jsem ji na dovolené v Itálii. Dva dny před odjezdem jsme šli s rodiči do města. V jedné uličce mě za ruku chytla podivná žena. Nabídla, že mi vyloží karty. I když jsem ničemu takovému nevěřila, výkladu jsem se nebránila. Tehdy mi řekla, že žádný můj vztah nevydrží déle jak pět let.

Když jsem se ptala proč, měla jasnou odpověď: „Je to tvůj osud." A já se tehdy smála. Odjela jsem zpátky do Čech a na slova podivné kartářky jsem zapomněla. O rok později jsem se seznámila s Pavlem. To, že náš vztah vydržel pět let, jsem nepřikládala slovům kartářky. On chtěl ještě cestovat, já už myslela na rodinu.

Byla jsem sama bezmála rok. Pak jsem poznala Radka. Byl o něco starší než já, ale měli jsme hodně společného. Cestovali jsme a poznávali svět. Když už to vypadalo, že zapustíme kořeny, Radek zemřel. Bylo to na naše páté výročí. Jeho odchod jsem obrečela a několik let jsem k sobě muže nehledala.

Každý vztah mi skončil po pěti letech

Když mi bylo třicet čtyři, život mi do cesty poslal Kamila (40). S ním můj život nabral zcela jiný rozměr. Tlačil na děti a svatbu. Mě to vlastně vyhovovalo, protože jsem na oboje měla nejvyšší čas. Narodila se nám dcera Evelína. Když jí byly čtyři roky, Kamil nás obě pustil. Důvodem byla jiná žena. Zůstala jsem sama s dcerou.

Často jsem si kladla otázku, co je se mnou špatně. Proč mi žádný vztah nevydrží déle jak pět let? A pak jsem si vzpomněla na dávná slova tajemné kartářky. Nechtěla jsem sama sobě připustit, že by mohla mít pravdu. Jsem ten typ člověka, kterému nejde na rozum, jak by karty mohly znát něčí budoucnost.

Když se mi ale rozpadly další dva vztahy, a vždy po pěti letech, bylo jasno. Karty nelhaly. Jednoho dne jsem si slíbila, že už k sobě muže nechci. Říkala jsem si, že už té bolesti a ztrát bylo dost. Když víte, že vám vztah vydrží jen pět let, je lepší se do něj raději nepouštět. Několik dlouhých let jsem byla sama.

Nedaří se mi zvrátit vlastní osud

Dnes jsem šedesátiletá bába. Nechci být sama. Dcera je dospělá, má svůj život. Podala jsem si inzerát a dala se dohromady s Františkem (65). Je to hodný chlap. Ráda bych mu řekla, že se pravděpodobně za pět let rozjedeme, ale mlčím. Myslím, že by mé příhodě s kartářkou stejně neuvěřil.

A tak si jeho lásku užívám, dokud to jde. Máme před sebou ještě čtyři roky. Co bude potom, to ještě přesně nevím. Jen vím, že překonat hranici pěti let vztahu nebude možné. Ještě se mi to za celý život nepodařilo, tak proč teď? Uvidíme, třeba budu sama překvapená. Myslím, že bych si to za ty útrapy zasloužila. Moc bych si přála zvrátit svůj osud.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články