Jaké oblečení muži na ženách nemusí? Nejčastější odpovědí jsou upnuté legíny

Mužům se nemusí líbit vždy to, co se zdá být samozřejmostí.
Zdroj: oficiální materiály prodejců, Unsplash/koláž Lifee

Žena by se neměla oblékat podle toho, co se líbí ostatním, ale nosit to, v čem se cítí dobře. Možná jste ale právě single a marně si lámete hlavu nad tím, čím zaujmout příslušníky opačného pohlaví. Přilákat je může být těžší, než se zdá, a halenka s hlubokým výstřihem není vždy to pravé. Co se mužům na ženách líbí, a co opravdu nemohou vystát? Zeptali jsme se za vás.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 31. 01. 2023 09:00

Muži a ženy jsou v mnoha ohledech velmi odlišní tvorové. To platí zejména v módě. Zatímco ženy se stále šlechtí a chtějí být pro muže krásné,  jim může vaše snaha připadat zbytečná, protože se jim nejvíce líbíte rozcuchané ve vytahané mikině.

Nikdy se nezavděčíte všem. Situaci navíc komplikuje fakt, že ani všem mužům se nelíbí totéž. Někdy ani sami nevědí, co se jim líbí, a objeví to až s ženinou osobností. To je ovšem velká výhoda, která nám dává šanci jim s preferencemi pomoci. Za nás je nejlepší zůstat sama sebou, nenutit se do ničeho, co s vámi nesouzní, jen proto, aby si vás někdo všiml. Muže nejlépe okouzlíte autenticitou, zdravou sebedůvěrou, a především tím, že se máte ráda. Když jdete na rande, řiďte se podle toho. S čím by nám muži ovšem mohli výrazně pomoci, je, kdyby nám prozradili alespoň to, co se jim opravdu nelíbí, co myslíte? Zeptali jsme se několika z nich a máme pro vás zajímavé postřehy.

Filip (22)

Filip studuje mezinárodní vztahy. Rád čte a zajímá ho východní filosofie. Na ženách si nejvíce váží toho, když jsou upřímné k sobě i ostatním, s čímž souvisí i to, jak se oblékají. Nemá rád prvoplánovost, kdy se žena snaží být na sílu přitažlivá a docílí tím spíš pravého opaku.

"Myslím, že holky v mém věku se často snaží přitahovat kluky tím, že ukážou maximum kůže. Na mě to působí lacině. Neříkám, že se mi nelíbí krátké topy a minisukně, ale nejsem zastáncem například průhledných trik bez spodního prádla, což je teď asi moderní. Za mě je to v pohodě, pokud má holka alespoň podprsenku, ale víc bych už neukazoval. Pokud zná holka svou hodnotu, nepotřebuje nahánět kluky touhle cestou. Svoje tělo si nechá jen pro partnera, a tak je to za mě v pořádku. Já osobně si vždy rád s holkou povídám a svůj názor na ni si dělám i podle intelektu, který je podle mě víc než odhalené bradavky nebo legíny obepínající zadek."

Matyáš (31)

Matyáš je profesionální masér, který vlastní dvě studia v Praze. Denně se setkává s různými typy žen, a jelikož se ve své profesi musí umět správně napojit na klienty, velmi dobře pozná, když se žena v tom, co má na sobě, necítí dobře.

"Nelíbí se mi, když je na první pohled poznat, že se žena v daném oblečení necítí přirozeně. Osobně nemám rád, když ženy nosí například oblečení, které jim nepadne, a musí si ho stále upravovat, nebo schválně nosí menší velikost. Člověka to po chvilce začne rozčilovat. Taky mi vadí, když se dívka skrze oblečení snaží být někým jiným. Například ve společnosti nebo na sociálních sítích, jen aby se zavděčila publiku," říká.

Podle Matyáše by ženy udělaly nejlépe, kdyby měly čtyři různé varianty outfitů, které mají správně sladěné, a průběžně je střídaly. Není podle něj potřeba mít obří šatník. "Co si člověk neoblékne alespoň jednou za tři měsíce, by měl dávat na charitu, nebo tam, kde to poslouží lépe. Na co by si ale měly podle mě dávat pozor jak ženy, tak muži, je, aby nenosili oblečení, které vypadá použitě. Oprané a vytahané kousky už nemají ve skříni co dělat," dodává.

Zdeněk  (53)

Zdeněk je bývalý člen zásahové jednotky a vášnivý sportovec. Prozradil nám, co se mu nelíbí, když ženy nosí, a to bez ohledu na věk. Podle jeho slov tomu možná nerozumí, ale shodne se na tom i se svými známými.

"Osobně zastávám názor, že každá žena by měla dobře znát svou postavu i to, co jí nejlépe sedí. Co opravdu nemám rád a myslím, že to sluší jen málokomu, jsou upnuté legíny. Zvýrazňují nedokonalosti postavy a působí jako punčocháče, ke kterým chybí sukně. To podle mě není žádoucí. Ačkoli ženám může připadat, že to je sexy, ne každý to tak vnímá, já tedy určitě ne. Něco jiného je, když přes ně má dlouhý svetr nebo šaty, to se mi naopak zdá celkem hezké," prozradil a dodává: "Dalším takovým kouskem, který ženy rády nosí a za mě to nepůsobí moc atraktivně, jsou boty na klínu, nebo volné kalhoty s rozkrokem u kolen. Není potřeba honit nejnovější trendy, ale jednoduše poznat, co mi sluší a zůstat u toho."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články