Magda (28): Kamarádce jsem dohodila sympatického kolegu. Pak mi došlo, že k němu něco cítím

Magda (28): Kamarádce jsem dohodila sympatického kolegu. Pak mi došlo, že k němu něco cítím
Zdroj: Freepik

Magda se už nemohla dívat na to, jak se její kamarádce nedaří potkat toho správného chlapa. Rozhodla se jí představit svého kolegu Romana, který jí připadal dokonalý. A pak si uvědomila, že k němu možná sama něco cítí.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 10. 04. 2023 13:00

Moje kamarádka Klára (31) zažívala v lásce jedno zklamání za druhým. Byla jsem přesvědčena o tom, že jde o špatný výběr partnerů. Rozhodla jsem se vzít její milostný život do vlastních rukou a dohodit jí Romana (33). Jenže když jsem je viděla vedle sebe, začala jsem nečekaně žárlit.

Dohodila jsem jí fajn chlapa

Když mi Klára jednou opět plakala na rameni u sklenky vína, už jsem nevěděla, co jí poradit. Stěžovala si na muže, který o ni měl zájem jen do jisté doby, ale neměl chuť se usadit.

Jenže ty si vybíráš samé nedostupné chlapy! Jeden byl příliš zdrcený z rozvodu, další chtěl zas prorazit s kapelou a nic jiného ho nezajímalo. A co ten, jak byl pořád na cestách? Měla bych pro tebe někoho normálního, když se neurazíš,“ navrhla jsem.

Jak myslíš, ale schůzku naslepo zvládnu jedině ve čtyřech. Jestli je to nějaký suchar, tak to nevyjde. Potřebuju cítit motýlky v břiše,“ mínila Klára. Skoro mi bylo líto jí předhodit takový exemplář. Romana jsem považovala za téměř ideál. Byl mým kolegou už rok a já o něm věděla, že je velmi empatický, všem naslouchá a má smysl pro humor. Sám byl ženami zklamaný. Navíc vypadal moc dobře, byl to sportovec tělem i duší.

Rande ve čtyřech

Svému partnerovi Liborovi (30) jsem vysvětlila, proč jdeme na rande ve čtyřech. Vůbec se mu nechtělo. „Prosím tě, Klára nahání jen exoty, vyloženě ji to baví. Spíš by mě zajímalo, že jsem dosud neslyšel nic o tom perfektním Romanovi od vás z práce...“ nadhodil Libor. To je celý on, neunikne mu žádný detail. Zalhala jsem, že mě Roman požádal, ať ho s někým seznámím. A akorát to tak vyšlo, že je Klára zase sama.

U večeře jsem mluvila hlavně já, abych zahnala veškerou nervozitu u stolu. Libor mi moc nepomáhal, Klára se tvářila všelijak. Alespoň Roman se trochu snažil vyprávět humorné historky. Smála jsem se jim hlavně já, bylo to celkem trapné. Můj přítel mě častoval významnými pohledy. Klára se pak nechala slyšet, že i když jiskra nepřeskočila, dá Romanovi kvůli mně šanci a začali se vídat.

Roman byl férový kluk a měl s Klárou čisté úmysly, vážně se mu líbila. Já ale od kamarádky věděla, že si ho jen testuje a není úplně spokojená. Bylo mi ho líto. Když jsem je pak viděla držet se za ruce, bodl mě pověstný osten žárlivosti.

Motýlci v břiše nakonec šimrali mě

Jednou v noci se mi zdál o Romanovi sen, obsah nebyl moc podstatný. Důležitý byl pocit, s jakým jsem se probudila. To ráno, když jsem ho pak potkala v práci, mi to konečně došlo. Sama jsem se do něj zamilovala! Nikdo o tom neví. A já čekám, co bude dál. Jestli se ti dva rozejdou, pak povím Romanovi pravdu.

Pokud by ke mně Roman také něco cítil, mohla bych ztratit Kláru. Mám pocit, že Libora bych příliš nepřekvapila. Od našeho společného večera má často zvláštní poznámky, které se týkají mě a Romana. Nevím, do jaké míry si dělá legraci. Ale mám pocit, že náš vztah spěje ke konci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články