Ilona (27): Skočila jsem na drsný aprílový žert, můj přítel by si za něj zasloužil pár facek

Ilona (27): Skočila jsem na drsný aprílový žert, můj přítel by si za něj zasloužil pár facek
Zdroj: Unsplash

Ilona už odmala nesnáší aprílové žertíky. Na prvního dubna si pokaždé dává pozor, aby ji někdo nenapálil. Přesto se před třemi lety nechala od svého přítele Tomáše pořádně nachytat. Její miláček předvedl skvělý herecký um a postaral se o vtípek, na který oba asi do smrti nezapomenou.

Jan Švanda
Jan Švanda 28. 03. 2023 13:00

Aprílové žertíky v oblibě opravdu nemám. Už ve škole mi hrozně vadilo, když si ze mě někdo vystřelil. Špatně jsem to snášela a nechuť k aprílu jsem si odnesla také do dospělosti. I přesto jsem před pár lety 1. dubna naletěla vtípku, jenž byl z kategorie drsných.

Na ten den nikdy nezapomenu

Když mi bylo dvaadvacet, potkala jsem svoji velkou lásku. Tomáš (33) byl vysoký, tmavovlasý a hnědooký… Zkrátka můj typ. Hlavní ale bylo, že mě uměl rozesmát. S balením tudíž neměl moc práce. Sice jsme se občas pohádali, zpravidla kvůli blbostem, pokaždé jsme se ale poměrně brzy udobřili.

Po téměř dvou letech fungujícího vztahu jsme se rozhodli, že spolu zkusíme bydlet. Pronajali jsme si byt 2+1 v krásné lokalitě, kde se nacházelo vše, co jsme k životu potřebovali - obchodní centrum, poliklinika, bazén, posilovna... Oběma se nám tam moc líbilo.

Žili jsme ve společné domácnosti a vše bylo fajn. Pak ale přišel den, na který hned tak nezapomenu. Tomáš odjel ráno do práce a už při vstávání se choval nějak divně. Byl takový odtažitý. „Je ti něco?“ ptala jsem se ho. On jen kroutil hlavou a nasadil kamennou tvář. Moc se se mnou nebavil, ani pusu na rozloučenou mi tenkrát nedal, což obvykle dělával. Zabouchl dveře a odešel. „Asi se špatně vyspal a nemá náladu,“ pomyslela jsem si.

Napsal mi, že je mezi námi konec

Čerstvě jsem tehdy dostudovala a hledala si práci. Projížděla jsem si na netu různé možnosti, když mi kolem poledne najednou pípla zpráva. „Ilono, promiň, ale mezi námi je konec. Uvědomil jsem si, že s tebou nemůžu žít a chci se rozejít. Večer si přijdu pro věci,“ napsal mi Tomáš. V tu ránu mi ztuhla krev v žilách. Četla jsem si tu zprávu asi desetkrát a nemohla jí uvěřit. Okamžitě jsem mu volala, jenže nebral telefon.

To odpoledne mi utíkalo hrozně pomalu. Měla jsem nervy na pochodu. Netrpělivě jsem ho vyhlížela, až dorazí a vysvětlí, co to má znamenat. Přišel krátce po šesté. Ihned jsem na něj vyjela, co to má znamenat. „Víš, Ilčo, v mém životě se před pár týdny objevil někdo, na kom mi začalo strašně záležet…“ soukal ze sebe. „Prostě chci být s jinou ženou, nezlob se, ale nemůžu jinak,“ dodal tichým hlasem.

Sedla jsem si do kuchyně a do očí se mi hnaly slzy. Cítila jsem bezmoc. Ani jsem neregistrovala, co Tomáš zatím dělal ve vedlejším pokoji. Pak za mnou najednou přišel, položil mi ruku na rameno a s úsměvem pronesl: „Lásko, promiň, to je apríl!“ Vytřeštila jsem oči a chtěla ho zfackovat. Teprve tehdy mi to došlo. Úplně jsem zapomněla na 1. dubna a můj miláček mi na něj nachystal hodně drsný žert.

Nejprve rozchod, pak žádost o ruku

Chystala jsem se ho zasypat peprnými výrazy. On se však smál na celé kolo, pak mě objal, poklekl přede mnou a řekl: „Ilonko, rozchod s tebou si absolutně nedokážu představit! Miluji tě a chci s tebou strávit zbytek života. Chceš si mě vzít?“ vyhrknul na mě a vytáhl zásnubní prsten. Byla jsem v naprostém šoku! Ještě před pár minutami jsme se rozcházeli, teď mě požádal o ruku...

Předpokládala jsem, že jde o další aprílový žertík, ale zapřísahal se, že teď už ne. Ten den jsem mu neodpověděla, musela jsem se ze všeho vzpamatovat. S nabídkou sňatku přišel další den znovu a já mu na to kývla. Řekla jsem mu, že to s tím aprílem sakra přehnal, ale i tak je pro mě ten nejlepší chlap na světě.

Svatba se uskutečnila o rok. Ve hře bylo, že bychom se vzali 1. dubna, což jsem ale razantně odmítla. Letos v dubnu oslavíme druhé výročí svatby a už bychom měli být ve třech. Čekáme narození prvního potomka. Termín nám lékař stanovil na začátek dubna a už se moc těšíme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články