Josefína (24): Je svatba opravdu dobrý nápad? Možná jsem řekla ano z nesprávného důvodu

Josefína (24): Je svatba opravdu dobrý nápad? Možná jsem řekla ano z nesprávného důvodu
Zdroj: Freepik

Když muž požádá ženu o ruku, ona by si měla být stoprocentně jistá, že řekne ano tomu pravému. Slečna Josefína začíná o své volbě pochybovat. A má k tomu neobvyklý důvod.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 08. 2022 07:00

S Romanem (26) už chodím dva roky. Poznali jsme se prostřednictvím společných známých. Musím upřímně říct, že jsem s ním byla doopravdy šťastná. A když mě požádal o ruku, nemohla jsem odpovědět nic jiného než ano.

Poznala jsem ho v nejtěžším období

Roman mi velmi pomohl v těžkém období. Před dvěma lety mi umřela sestra a mě to opravdu hodně vzalo. Byl to pro mě šok. Měly jsme velmi blízký vztah. Dělaly jsme toho spoustu společně a její smrt byla pro mě nečekaná a smutná. Z tohoto značně náročného období si pamatuji jen velmi málo.

A právě v tuto chvíli jsem poznala Romana. Byl pro mě obrovskou oporou. Pamatuji si, že se mě za každou cenu snažil rozesmát, abych přišla na jiné myšlenky. Roman mi sestru částečně nahradil, dělali jsme spolu přesně ty věci, které jsem kdysi podnikala se sestrou.

Požádal mě o ruku

Postupně jsem se do něj zamilovala a nedokázala jsem si představit den, kdybych s ním nebyla, neviděla ho nebo s ním nemluvila. A když mě před půl rokem požádal o ruku, řekla jsem ano. S nikým jiným bych nechtěla strávit zbytek života.

Je pro mě nejen láskou mého života, ale i mým nejlepším kamarádem. Jenže jak se svatba blíží, začínám trochu pochybovat. A moje nejlepší kamarádka Magda (24) mi v mých pochybách moc nepomáhá.

Začínám pochybovat o svém snoubenci

„Roman je tvůj první kluk. A navíc jsi ho poznala ve velmi těžkém období. Nemyslíš, že jsi mu řekla ano jen proto, že se to od tebe očekávalo?“ řekla mi nedávno Magda. Já nad jejími slovy nedokážu přestat přemýšlet. Asi si v hloubi duše myslím, že má možná pravdu.

Roman je opravdu můj první kluk. A co když v něm, spíš než životní lásku, vidím svou mrtvou sestru? Je morbidní to říct, ale je to možná tak. Začínám si být velmi nejistá tím, jestli jsem se rozhodla správně. A teď své ano přehodnocuji.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články