Gabriela (28): Přítel mě začíná ignorovat. Jednou se vymluví na práci, jindy prostě jde s kamarády do hospody

Gabriela (28): Přítel mě začíná ignorovat. Jednou se vymluví na práci, jindy prostě jde s kamarády do hospody
Zdroj: Unsplash

Gabriela byla šťastně zadaná a s přítelem Dominikem si užívali krásné společné chvíle. Před pár měsíci se ale všechno změnilo. Teď je Gabriela především sama, neboť její přítel má vždy na práci něco lepšího...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 12. 2022 14:00

S Dominikem (32) chodím dva roky. Nikdy jsem neměla sebemenší záminku k tomu, abych si na náš vztah stěžovala. Donedávna jsem si myslela, že nám všechno krásně klape. Ani na chvíli by mě nenapadlo, že budu muset řešit problém.

Vždy jsme si na sebe našli čas

Nebylo to tak, že bychom spolu dělali úplně všechno. Máme rádi svůj vlastní prostor. A tak Dominik chodil na tréninky a do hospody se svými kamarády. Já zase cvičila jógu nebo vyrazila s kamarádkami ven.

Spoustu věcí jsme dělali odděleně, ale vždy se našlo něco, co jsme mohli podniknout spolu. Buď jsme zašli do kina, do muzea, nebo na romantickou večeři. Tyto společné chvilky jsme si oba užívali a každý týden jsme se těšili na to, co vymyslíme o víkendu.

Náš vztah se změnil

Už jsou to tři měsíce, co Dominik ignoruje všechny akce, které navrhnu. Ať se snažím sebevíc, vždy si najde nějakou výmluvu, proč se mnou nikam nechce jít. Skoro každý víkend ho zvu někam, kde bychom společně strávili pár chvil. Ale je to s ním marné. Jednou se vymlouvá na práci, podruhé řekne, že musí za rodiči, a potřetí ho nenapadne nic lepšího, než se vymluvit na kamarády.

Právě ti mě trápí nejvíc, na ně si nezapomene udělat čas. Jít s nimi do hospody je prostě posvátné a nikdy by ho ani nenapadlo, že by to mohl zrušit. Najednou jsem pro něj na posledním místě. „Neboj, příští týden si na tebe udělám čas,“ řekl mi, když jsem mu vyčetla, že se mi nevěnuje.

Je to konec vztahu?

Nic se ale nezměnilo, zase se na mě vykašlal. Je pro mě opravdu nepříjemné sledovat, jak se mi vzdaluje. Udělala bych cokoliv, abych s ním znovu mohla zajít aspoň do kina. Ale všechny moje snahy jsou marné. Mám strach, že už ho nudím a nezajímám. Nebo náš vztah natolik vyšuměl, že budeme kolem sebe chodit jako cizinci?

Nikdy by mě nenapadlo, že se stane tohle. Ještě před dvěma měsíci jsme byli tak šťastní... Teď jsem ze všeho jenom utrápená. Přemýšlím, co mám udělat, aby mě Dominik zase bral na vědomí. Ale bojím se, že se toho nedočkám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články