Dita (35): Přítele bych nejradši pustila k vodě. Brání mi v tom ale jedna podstatná věc

Dita (35): Přítele bych nejradši pustila k vodě. Brání mi v tom ale jedna podstatná věc
Zdroj: Freepik

Vybrat si toho správného partnera není nikdy jednoduché. Snadno se může stát, že při pátrání po něm šlápnete vedle. Dita si našla někoho, kdo si ji opravdu nezaslouží, ale začala si to uvědomovat dost pozdě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 08. 2021 10:00

S Vláďou (37) spolu chodíme skoro pět let. Během tohoto období se náš vztah vyvíjel jako každý jiný. Chvíli jsme spolu nezávazně chodili, pak se sestěhovali a teď mluvíme o dětech. Já si ale postupně začala uvědomovat, že Vláďa není úplně ideální chlap a že na mně ve spoustě věcí kašle. Bojím se ale, že už je pozdě ze vztahu vycouvat.

Roky jsem si nikoho nedokázala najít

Když jsem i po třicítce byla single, začínala jsem si zoufat, že už si nikdy nikoho nenajdu. Okolí mi moji nelehkou situaci nijak neulehčovalo. „Kdy už si konečně někoho najdeš? Víš, že nemládneš,“ ozývalo se ze všech stran. Strašně jsem se bála, že zůstanu starou pannou, a tak když se zčistajasna objevil Vláďa, byla jsem zato neskutečně vděčná.

Byl milý a sympatický, to mi ke spokojenosti stačilo. To, že jsem na něm mohla najít i nějaké vady, jsem pustila z hlavy. Nikdo přece není dokonalý. Brzy po seznámení jsme spolu začali bydlet a já si neskutečně užívala život v páru. Konečně jsem nebyla ta divná holka po třicítce, která je pořád sama.

Vše je pro něj přednější než já

Po pěti letech vztahu jsem si samozřejmě všimla, že naše soužití není tak idylické, jak jsem si na začátku myslela. Trávila jsem hodně času sama a postupně mi docházelo, že jsem pro Vláďu až úplně na posledním místě. I našemu psovi, kterého jsme si pořídili, se věnuje víc než mně.

Nejenže mi za pět let vztahu ani jednou neřekl Miluji tě, ale je na něm prostě vidět, že jsem mu na obtíž. Vždy, když s ním chci někam jít, vymluví se. „Vždyť víš, že jsem si s klukama domluvil sraz. Můžeme to nechat na jindy?“ řekne mi.

Nechci být zase single třicítka

A tak je to vždycky. „Promiň, brouku, už jsem si domluvil práci,“ zní jeho další oblíbená odpověď. Tuhle ohranou písničku poslouchám už tři a půl roku. Začíná mě štvát. Celý život jsem si představovala, že se zamiluji, a lásku, kterou k danému člověku budu cítit, bude i on cítit ke mně. V současném vztahu to tak není.

Kdybych nebyla tak stará a kdybych nevěděla, jak opovržlivě se na mě bude okolí dívat, hned bych se s Vláďou rozešla. Problém je, že už nechci poslouchat, jak jsem neschopná, že si neudržím žádného chlapa. Je to prostě neskutečné dilema.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články