Libor (40): Manželka odmítá milování už tři měsíce. Začínám z toho být hodně frustrovaný

Libor (40): Manželka odmítá milování už tři měsíce. Začínám z toho být hodně frustrovaný
Zdroj: Unsplash

Libora velmi trápí, že s ním manželka Danča nespí už tři měsíce. Tvrdí mu, že je unavená. Jindy ji zase bolí hlava. On však má pocit, že je to jen výmluva. Snaží se přijít na skutečnou příčinu, ale Danča mlčí. Libor se bojí, aby to neznamenalo konec manželství.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 10. 2022 07:00

Nerad to přiznávám, ale moje manželka se mnou poslední tři měsíce nechce spát. I když jsem se snažil pochopit její únavu a starosti, sex mi prostě chybí. Jsem z toho frustrovaný a vlastně vůbec nevím, co se děje.

V ložnici zavládlo ticho

S Dančou (35) jsme spolu patnáct let. Je to ta nejlepší žena, jakou jsem si mohl přát. Je skromná a hodně citově založená. Komu může, tomu pomůže. Mohl bych hodiny mluvit o tom, jak skvělá je to maminka pro naši dceru Anežku (7). Tak pečující a milující maminku bych přál každému dítěti. Ona je však i skvělá hospodyňka, partnerka a manželka. A do nedávna byla i skvělá milenka.

Jenže něco se změnilo, nebo stalo, a my máme v ložnici ticho. Začalo to někdy v červenci. Když jsem se k ní standardně přitulil s jasným úmyslem, odstrčila mě. „Dneska ne, jsem unavená," pronesla nevrle a přitáhla si peřinu. Chápal jsem to. Vím, co všechno pro rodinu dělá, kolik má práce, takže jsem to neřešil. Zkusil jsem to znovu o pár dní později.

Situace se opakovala. „Ne, jsem unavená," řekla a odstrčila mě. „Děje se něco?" zeptal jsem se opatrně. „Nic se neděje, jen jsem prostě unavená," dodala a otočila se. Nezbylo mi nic jiného, než to respektovat. Neměl jsem pocit, že se něco děje, protože jinak se ke mně chovala pořád stejně vřele. Nebylo třeba mít nějaké podezření.

Mám strach, že se něco děje

Když přešel první měsíc bez sexu, už to ve mně začalo hlodat. Čekal jsem, že s tím třeba přijde sama. Ona se mi však začala vyhýbat. Buď šla spát o hodně dřív než já, nebo naopak o dost později. Cítil jsem, že se se mnou zkrátka nechce v ložnici potkat. V srpnu jsme odjeli na chalupu. Doufal jsem, že jí týden dovolené pomůže, ona se uklidní, načerpá síly a my budeme mít sex.

Zkusil jsem to na ni po třech dnech. Čekalo mě další odmítnutí, jen s jinou výmluvou. „Bolí mě hlava, dneska ne..." pronesla. „Ty, Dančo, vážně se nic neděje? Už jsme spolu nespali déle jak měsíc," nedalo mi to. „Už jsem ti říkala, že se nic neděje. Jen jsem zkrátka unavená, bolí mě hlava a na sex nemám chuť," řekla chladně.

Zůstal jsem nehybně ležet v posteli a několik hodin tupě zíral do stropu. Chvílemi jsem se díval na spící ženu. Uvědomil jsem si, jak moc ji miluji a nechci o ni přijít. Dala se do mě lítost a v hlavě se mi rojil nespočet otázek. Co když už mě nemiluje? Nebo už ji nepřitahuju? Nebo někoho má? Dostal jsem strach, že se něco vážně děje.

Musím znát pravdu

Uběhly další dva měsíce a my jsme spolu pořád nespali. Ptám se jí skoro denně a mám pocit, že to tím ještě zhoršuji. Pokaždé řekne, že nechce, nebo že je unavená. Už mi to ale nestačí. Potřebuji znát pravdu, ať je jakkoliv bolestivá. Danča je moje životní partnerka, miluji ji a musím vědět, co se děje. Ona mi to ale svým mlčením značně stěžuje.

Jedna věc je, že mi sex vážně chybí. Jsem frustrovaný a cítím, že už to moc dlouho nevydržím. Druhá věc je, že dokud mi žena neřekne, kde je problém, nemůžu s tím nic dělat. Myslel jsem si, že si důvěřujeme a můžeme si všechno říct. Jak se ale zdá, Danča to vidí jinak...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články