Hanka (35): Manžel žárlí na můj vztah s dětmi. Jeho reakce jsou nepřiměřené

Hanka (35): Manžel žárlí na můj vztah s dětmi. Jeho reakce jsou nepřiměřené
Zdroj: pixabay.com

Hanka má dvě dcery, kterým se maximálně věnuje. A manžela, který má náročnou práci a je často mimo domov. Hana je momentálně nešťastná, protože manžel Petr žárlí na její vztah s dcerami. Svěřila se nám se svým příběhem.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 14. 06. 2020 08:30

S manželem Petrem (40) jsme dvanáct let. Máme dvě krásné holčičky – Adélku (8) a Natálku (5). Petr se na obě holky těšil, ale jako voják z povolání s nimi nemá možnost trávit více času. Holky k němu mají jiný vztah než ke mně, a jeho chování je momentálně nesnesitelné.

Holkám dávám maximum a manžel žárlí

Manžel je doma velmi málo. Buď je někde na cvičení, nebo se vrací domů až večer. Naše dcery s ním proto nemají takový vztah jako se mnou. Ale mě to přijde, zejména v tomto věku, celkem přirozené, vždyť jsem máma. Petr to vidí jinak a začal dokonce žárlit. Nechápu, jak mi může vyčítat, že se holkám věnuji na sto procent, a že mě milují.

Chová se uraženě a o změně nechce ani slyšet

Přitom když není manžel doma, snažím se s dcerami o tátovi, co nejvíce mluvit. Vyprávím jim, kde je, co zrovna dělá a ukazuji jim fotky. Když je s námi, nechávám ho s holkami i o samotě, aby si k sobě vytvořili pouto, ale dcery moc zájmu nejeví. A tak se manžel chová neustále uraženě a jeho reakce jsou přehnané. Jsou spolu třeba venku, nebo v dětském centru a holky se vrací s brekem a on otrávený.

Možná tu svoji špatnou náladu přenáší i na holky. Nevím. Snažila jsem se s ním promluvit, ale je to marné. A já nemůžu za to, že s nimi není tak často jako já. Přitom se mu pokaždé snažím vyjít vstříc. Vždyť si nepřeji nic jiného, než aby měl s dcerami harmonický a láskyplný vztah. Bavili jsme se i o změně zaměstnání, ale o tom nechce ani slyšet. Takže víc dělat opravdu nemohu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články