Irena (38): V zaměstnání mě povýšili. Co se stalo pak, bylo jak z hororu

Irena (38): V zaměstnání mě povýšili. Co se stalo pak, bylo jak z hororu
Zdroj: Freepik.com

Irena pracuje v jedné středně velké firmě, kde se uvolnilo místo vedoucí oddělení. Irena neváhala a přihlásila se do výběrového řízení, aby místo získala. Její kolegyně ale Irenin úspěch neunesla a vážně ohrozila její zdraví.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 14. 06. 2020 13:00

Do firmy jsem nastoupila před pěti lety. Na oddělení nás pracovalo sedm. Za nejšikovnější a nejvýkonnější všichni považovali Vlastu (54). O sobě si myslím, že jsem se práci naučila rychle a dokázala jsem se Vlastě vyrovnat, proto když šla naše vedoucí do důchodu, rozhodla jsem se přihlásit na její místo. Ve druhém kole se rozhodovalo mezi mnou a Vlastou a na konec jsem dostala zelenou já.

Myslela jsem, že to Vlasta bere v pohodě

Věděla jsem, že Vlasta pracuje na oddělení dvacet let a místo si přála získat. Z toho důvodu jsem měla obavy, jak celou věc přijme. Kupodivu se ale chovala úplně normálně a dál se mnou chodila na obědy i na kávu. Jenže později se ukázalo, jak moc jsem byla naivní, když jsem si myslela, že je v pohodě a na oddělení jsou dál dobré vztahy.

Podivné zažívací problémy

Ani ne po půl roce na vedoucí pozici mě začaly sužovat průjmy a zažívací obtíže. Lékaři marně přemýšleli, co za mými problémy stojí a posílali mě stále na další a další vyšetření. Mě ale dál trápily silné křeče a bolesti a byla jsem už opravdu nešťastná. Po nějaké době marného hledání příčiny se mě můj praktický lékař zeptal na vztahy na pracovišti a já mu všechno odvyprávěla. Pak mi poradil, abych si dala do kanceláře skrytou kameru.

To, co jsem viděla, by mě nenapadlo ani v nejhorším snu

Když jsem se podívala do záznamu na kameře, nemohla jsem věřit vlastním očím. Viděla jsem Vlastu, jak se připlížila k mému psacímu stolu, kde jsem měla láhev s pitím a cosi mi tam přilila. Záznam jsem šla okamžitě ukázat řediteli, který byl ze všeho dost vyděšený a Vlastu si k sobě okamžitě zavolal. Zjistilo se, že Vlasta vždycky čekala na okamžik, kdy odejdu z kanceláře, aby mi mohla do pití přimíchat silné projímadlo. Šéf ji za to na hodinu vyhodil a já teď doufám, že se vztahy na oddělení vrátí zase do normálu. Přesto mi ten pocit, že mě kolegyně málem otrávila, nedá spát.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články