Iva (33): Zamilovala jsem se do svého švagra. Štve mě, že si ségra toho dobráka vůbec neváží

Iva (33): Zamilovala jsem se do svého švagra. Štve mě, že si ségra toho dobráka vůbec neváží
Zdroj: Unsplash

Iva má velký problém, je totiž zamilovaná do manžela své sestry. Pochopitelně si to nechává pro sebe, ale na švagra myslí dnem a nocí...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 13. 04. 2023 13:00

Moje sestra Hanka (40) se nedávno podruhé vdala, ale ani tak není spokojená. Mně se zdá Radim (42) perfektní, možná až moc! Jsem do něho zamilovaná a stížnosti své sestry vůbec nechápu.

Jen co se sestra vdala, už by chtěla svého manžela měnit

Hanka je vdaná už podruhé a mně se zdá, že to probíhá „jak přes kopírák“. Už by chtěla Radima nějakým způsobem předělávat a stěžuje si na jeho slabiny. Někdy si říkám, že ty chlapy umí pěkně využívat. Asi jim to vyhovuje. Mě si totiž zatím nikdo vzít nechtěl.

Pro Radima jsem měla slabost už od začátku. Dokázal doma cokoliv opravit, bylo na něj vždy spolehnutí a k Hance se choval moc pěkně. Protože to je švagr, choval se mile i ke mně. Občas jsem si to možná vykládala trochu jinak. Pomalu ale jistě jsem k němu cítila stále větší náklonnost.

Zato moje sestra se chovala jako semetrika a mně bylo Radima poměrně líto. Hledal u mě zastání a pochopení. Všimla jsem si, že si se mnou rád povídá. Jednou nemohla Hanka vyrazit na divadelní představení a tak jsem šla s Radimem já. Byla jsem jak v sedmém nebi!

Celý večer jsem si představovala, že jsme pár

Takhle dobře jsem se snad s nikým necítila. Radim sršel humorem, byl uvolněný a dobrosrdečný. Chudák, netušil, že si každý jeho letmý dotek užívám a budu na něj vzpomínat ještě týdny. Domů jsem se vracela jen nerada...

Kéž bychom si mohli ve dvou vyjít častěji. Chápu, že by to bylo naprosto nevhodné. Nikdy bych sestru nezradila, moje platonická láska musí zůstat v tajnosti. Dávám si velký pozor, abych nedala nic najevo. Jediný, kdo si něčeho všiml, je naše všetečná matka.

Ty by ses k němu, Ivuško, hodila mnohem víc. Ale život takhle nefunguje... Neboj, taky někoho takového potkáš,“ poznamenala a já jí na to raději neodpověděla. Radimovu fotku mám schovanou v komodě pod oblečením. Kdyby to někdo zjistil, asi bych se propadla studem.

Mrzí mě, že si sestra neváží někoho, koho miluji

Ten blázen si snad myslí, že budu trávit léto u rybníka. Klidně pojedu k moři bez něj, když se mu víc líbí u nás,“ brblala nedávno Hanka a já zadoufala, že vážně odjede k moři sama. Ale to se jistě nestane, Radim jí vyjde vstříc.

Jak ráda bych se švagrem chytala ryby a klidně i celé léto. Vadí mi poslouchat, jak si Hanka stěžuje. Jednou se mu posmívala, že chrápe jak dřevorubec a řídí jak stará paní. „Víš co, Hani, tak se příště nevdávej, když pro tebe není nikdo dost dobrý!“ vyhrkla jsem tehdy a sestra jen zírala. Od té doby si ale dávám na svoje výlevy pozor, abych nevzbudila podezření.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články