Sebastián (45): Našel jsem dokonalou ženu, bohužel mluví jako dlaždič. Vadí mi, jaký to má vliv na děti

Sebastián (45): Našel jsem dokonalou ženu, bohužel mluví jako dlaždič. Vadí mi, jaký to má vliv na děti
Zdroj: Unsplash

Sebastián se po rozvodu dlouho vyhýbal ženám, protože jeho děti by novou maminku nenesly dobře. Po letech ovšem potkal ženu, kvůli které to zkusil. Gábina se dětem líbí, jenže nejde pro ostré slovo daleko. Jemu to až tak nevadí. Trápí ho jiná věc. Nevybíravý slovník začaly opakovat i děti...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 11. 2022 10:00

Když jsem se před osmi lety rozvedl, bál jsem se hledat někoho dalšího. Hlavně kvůli dětem, které rozvod nesly hodně těžce. Letos v létě jsem narazil na Gábinu (40). Všechno by mohlo být sluncem zalité, nebýt jedné věci. Pracuje v hospodě, kde čepuje pivo. Je zvyklá na rázné chování a bohužel i nevybíravý slovník. To má špatný vliv na moje děti.

Po rozvodu jsem byl dlouho sám

Rozvod je pro mě uzavřená kapitola. To jsem si řekl dne, kdy padl rozsudek a s bývalou ženou jsme šli definitivně od sebe. Dohodli jsme se na střídavé péči dnes již třináctiletého Matěje a desetileté Marušky. Vím moc dobře, že to pro děti nebylo lehké. Možná proto jsem se dlouho nepokoušel o navázání nového vztahu. Občas jsem si domů někoho přivedl, ale děti to vnímaly špatně.

Na několik let jsem si dal od žen pauzu. Věnoval jsem se především dětem a své práci. Jenže po čase mi samota lezla na mozek. Chybělo mi pohlazení, projevy lásky a pocit, že mě má někdo rád. I když mě děti naplňovaly, tuto funkci logicky zastat nedokázaly. Bylo na čase začít znovu žít.

Letos v létě jsem párkrát vyrazil s přáteli za společenským životem. Obráželi jsme bary a já cítil, že zase žiju. V rámci našich výletů jsme narazili na jeden zaplivaný pajzl, kde ale měli náramné pivo. Za pultem stála rázná žena, která chrlila jeden vtip za druhým. Po pár návštěvách jsem si uvědomil, že je docela zajímavá.

Našel jsem si ráznou ženu s nevybíravým slovníkem

Nedalo mi to a pozval jsem Gábinu na rande. S lehce vulgárním vtipem pozvání přijala. Byla s ní sranda. Líbilo se mi, jak se s ničím nepárala. Její vyřídilka poslala k zemi každého, kdo se jí postavil do cesty. Ten její nevybíravý slovník skvěle fungoval. Dokud jsme byli sami dva, nikdy jsem si neuvědomil, že by mi to mohlo vadit.

Po dvou měsících jsem ji představil dětem. Byl jsem mile překvapen, že z ní byly nadšené. Pokaždé, když řekla nějaké vulgární slovo, smály se, až se za břicho popadaly. Občas jsem ji musel krotit, protože aniž by si to uvědomovala, často šla za únosnou mez.

Po všech ostatních stránkách mi ale vyhovuje. Umí uvařit dobré jídlo a vzorně uklidit. Hlavní ale je, že mluví s mými s dětmi a vidím na nich, jak ji mají rády. Obracejí se na ni s prosbou o radu, berou ji jako autoritu. Celé to ale má jednu vadu. Matěj začal mluvit stejně sprostě jako Gábina. Ta je jako dlaždič. Jakmile otevře pusu, vypadne z ní nějaký vulgarismus. Nelíbí se mi, jaký to má vliv na děti.

Slovník mé přítelkyně má špatný vliv na děti

Nechci vztah ukončit zrovna z tohoto důvodu. Gábinu jsem požádal, aby alespoň před dětmi mluvila slušně. Ta mě však uzemnila. A přesně tak, jak se dalo čekat. „Hele, mluvím tak, jak mi pusa narostla. Takže pokud se ti to nelíbí, můžu vysmahnout,“ pronesla a doplnila to vulgarismem. Jsem z toho bezradný. Mám ji rád, chci, aby zůstala, ale ten její slovník...

Vztahy mají být i o kompromisech. Já její řeči asi přežiji, vlastně to k ní docela pasuje. Musím však chránit svoje děti. Nemohou vyrůstat ve smršti sprostých slov a nadávek. Je to jedna jediná věc, která mi vadí. Doufám, že se mi podaří Gábinu alespoň trochu zkrotit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články