Tomáš (27): Přítelkyně se chovala jako husa, do mé party nezapadne ani omylem

Tomáš (27): Přítelkyně se chovala jako husa, do mé party nezapadne ani omylem
Zdroj: Freepik

Pro Tomáše jsou přátelé nesmírně důležití. Bere je jako svou druhou rodinu. A od partnerky očekává, že to bude respektovat. Tamara se snažila mezi jeho přátele zapadnout tak moc, až to celé pokazila. Tomáš zvažuje, zda má smysl ve vztahu pokračovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 10. 2022 07:00

Je pro mě nesmírně důležité, aby moji přátelé měli Tamaru (24) rádi. V mém životě hrají velikou roli a na jejich názoru mi záleží. Uznávám, že není zrovna lehké mezi ně zapadnout, ale nejedná se o nesplnitelný úkol. Moje přítelkyně Tamara se snažila tak moc, až to celé pokazila.

Přátelé jsou pro mě jako druhá rodina

Když se mě někdo zeptá, co dělám ve svém volném čase, mám jasnou odpověď. Setkávám se se svými přáteli. Jedná se převážně o kluky mého věku - Alexe, Daniela a Ruperta s Dankou. To je parta, kterou znám od svých třinácti let. Máme mnoho společného. Umíme se podržet v těžkých chvílích a v těch dobrých se společně radovat.

Oni jsou moje druhá rodina. A z toho vyplývá, že je pro mě velmi důležité, aby je moje partnerka respektovala. Ideální by bylo, aby je měla ráda a uměla s nimi trávit čas. Několika z nich se to podařilo, jiné pohořely. A mezi ty, které pohořely, patří bohužel i moje současná přítelkyně Tamara.

Prvních několik měsíců se vyloženě vyhýbala setkání s nimi. Mohl jsem za to já a moje vyprávění o nich. Alex je veliký sexista, Daniel dobývá každou sukni a Rupert s Dankou se v jednom kuse cicmají. Zjevně jsem tím Tamaru vystrašil, a tak se společné setkání snažila oddálit, jak to jen šlo.

Přítelkyně se snažila zapadnout do mé party

Po čase to ale v našem vztahu začalo dělat neplechu. Už jsem nedokázal dělit čas mezi ni a své drahocenné přátele. Takže jsem na ni zatlačil a k setkání ji, s nadsázkou řečeno, donutil. Mělo se jít do kina a poté na skleničku. Tamara se ale oblékla, jako kdybychom šli někam na bál. Zmalovala se, vzala si společenské šaty a boty na podpatku.

Když ji kluci viděli, hned sázeli jednu blbou poznámku za druhou. „To je ta tvoje popelka?" smál se Alex. „Aby ji do kina v takovým ohozu vůbec pustili," řehnila se Danka. Snažil jsem se Tamaru uklidnit a vysvětlit jí, aby to brala s humorem. Projekce filmu proběhla celkem v pohodě, až na pár vtípků ze strany kluků.

Po skončení filmu jsme zašli na pivo do naší oblíbené hospody. Jedná se o čtyřku v zaplivané části města. Točí tam skvělé pivo a my jsme tam jako doma. Sotva jsme usedli, Tamara dala najevo, že se tam necítí dobře. „Proč chodíte do takového pajzlu?" zeptala se. Tím nahrála klukům, kteří si ji namazali na chleba.

Kamarádi zavrhli mou přítelkyni

Vedli jsme běžnou konverzaci, ale Tamara se nechytala. Buď neměla co říct, nebo plácala vyloženě nesmysly. Po příchodu domů jsem dostal kotel za to, jak hrozný večer zažila. Dokonce trvala na omluvě, pro kterou jsem ale neměl důvod. Po pár týdnech jsem ji ukecal na další společné setkání.

Bylo ale ještě horší než to první. Tamara se snažila zapůsobit a jako téma vytáhla fotbal. Podle jejích slov jsem hned poznal, že se pokusila něco načíst o klubech, kterým fandíme. A tak na kluky machrovala. Bohužel to působilo trapně a povýšeně. Kluci ji označili za husu a jednou pro vždy zavrhli. Mám ji rád, což komplikuje moje rozhodování, co se vztahem dál. Přátelé ji mezi sebe nevzali a ona zase nemusí je. Já s nimi ale trávím poměrně dost času, což se jí nelíbí. Nechci si vybírat stranu, chci mít obě. Jak se ale zdá, nakonec mi nic jiného nezbude.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články