Hubert (42): Mít mladší přítelkyni je fajn, ale zaskočilo mě, jak se staví k dětem

Hubert (42): Mít mladší přítelkyni je fajn, ale zaskočilo mě, jak se staví k dětem
Zdroj: Freepik

Randit s mladší partnerkou neznamená vždy výhru. Věkový rozdíl někdy může vztah hodně brzdit. Pan Hubert si našel o dvacet let mladší přítelkyni. Má ráda děti, dokonce přijala i ty jeho, ale pak se našel nečekaný zádrhel.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 10. 2022 07:00

Moje nová přítelkyně Iveta (20) je podstatně mladší než já. Byl jsem překvapený, co tak mladá holka může vidět na někom v mé věkové kategorii. Také jsem se jí na to zeptal. „Přijde mi, že víš, co v životě chceš. Jsi úplně jiný než kluci v mém věku,“ řekla mi.

Od mého rozvodu uplynulo pět let 

Docela mi tím zalichotila. Překvapilo mě, že si někdo o mém životě mohl myslet, že ho mám srovnaný a vím, co chci. Jsem totiž už pět let rozvedený a nepřijdu si, že by mě to něčím obohatilo. S bývalou manželkou máme dva kluky – Aleše, kterému je deset let, a Hynka, ten nedávno oslavil sedmé narozeniny. 

Žijeme už delší dobu odděleně a kluky máme ve střídavé péči. Jsem s naším uspořádáním vcelku spokojený. Zvykl jsem si na něj. Ale kamarádi si přáli, abych znovu začal žít. A pak jsem jednoho dne narazil na Ivetu. Je opravdu milá a krásná. S mou bývalou manželkou nemá vůbec nic společného. Je sportovně založená a touží po dobrodružství. „Přála bych si procestovat svět,“ řekla mi. A já pevně věřím, že jednou se jí to přání splní.

Chodíme spolu už čtyři měsíce 

Hned od začátku našeho vztahu věděla, že mám děti a také mi tvrdila, že jí to vůbec nevadí. „Mám děti moc ráda. Jsou vždycky tak spontánní a upřímné,“ říkala mi. Ale přesto trvalo několik měsíců, než jsem ji se svými kluky seznámil. 

Naplánoval jsem to na víkend, kdy jsem je měl mít u sebe. Pozval jsem Ivetu na oběd. Vypadalo to, že si s kluky moc rozumí. Našli společnou řeč, kluci zbožňují fotbal a Iveta ho má taky ráda. Pak se bavili i o počítačových hrách. Zdálo se, že si docela sedli.

Přítelkyně mě zaskočila   

Den na to jsem se s Ivetou znovu viděl a celý nedočkavý jsem se jí zeptal, co říká na moje kluky. „Jsou opravdu úžasní. Moc se mi oba líbili," začala slibně. Pak se na chvíli odmlčela, jako kdyby hledala slova.

„Jen by mě zajímal jedna věc. Až budeme mít spolu děti, tak kluci budou nastálo u tvojí ex?“ zeptala se. Docela mě tím zaskočila. To by doopravdy moje kluky jen tak odsunula na vedlejší kolej? Vůbec jsem netušil, co jí na to odpovědět. Možná je na dlouhodobý vztah opravdu ještě hodně mladá. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články