Jana (28): Ze skvělého chlapa se vyklubal náruživý karbaník. Připravil mi šok, který jsem nerozdýchala

Jana (28): Ze skvělého chlapa se vyklubal náruživý karbaník. Připravil mi šok, který jsem nerozdýchala
Zdroj: Pexels

Když Jana poznala Romana, pevně věřila, že našla životní lásku. Sympatický chlapík ji dokázal rozesmát a hodně se jí věnoval. Jeho vášeň ke karetním hrám však všechna pozitiva zadupala do země. Jednoho dne totiž Roman provedl věc, kterou Jana nepřenesla přes srdce.

Jan Švanda
Jan Švanda 18. 01. 2023 13:00

Roman (31) mě upoutal hned na první pohled. Je to veselý a roztomilý chlap, který nezkazil žádnou srandu. Jeho jedinou neřestí byly karetní hry. S kamarády je s oblibou provozoval v hospodě jednou či dvakrát týdně. Zprvu mi to nevadilo. Hodně se mi věnoval, takže jsem jeho zálibu neřešila…

Osudný večer

Po pár měsících vztahu jsem mu navrhla, jestli se ke mně nechce nastěhovat. Souhlasil a já byla fakt šťastná. V tu chvíli jsem ale netušila, co mě čeká. Jeho občasný karban totiž postupem času rostl. Z hospody chodil zpravidla až pozdě večer a často posilněný alkoholem.

Byl tehdy podzimní večer, mám pocit, že bylo krátce před devátou. Roman šel po večeři na pivo s kamarády a já věděla, že dorazí pozdě. Chystala jsem se pomalu do postele, když najednou cvakly dveře od bytu a vrátil se Roman.

Měla jsem radost, že přišel dřív. Chtěla jsem mu dát pusu, jenže on byl nečekaně chladný, takový odtažitý. Šla jsem se osprchovat a chtěla s ním pak dát řeč v ložnici. Jenže když jsem vyšla z koupelny, zjistila jsem, že byt je prázdný. Vůbec jsem nechápala proč a kam odešel. Jenže to ještě nebylo to hlavní.

Přítel mi sebral peníze

Zcela náhodou jsem se totiž zadívala do skříňky v kuchyni, kde máme v ošatce vždycky odloženou nějakou hotovost pro strýčka Příhodu. Vím, že jsem tam ráno odkládala tři tisíce, které jsem si vybrala z bankomatu. Teď tam však nebyly! Zmizely a mně bylo hned jasné, kdo je vzal.

Romanovi jsem okamžitě volala, jenže mobil nebral. Vrátil se domů až před půlnocí. Nedokázala jsem zaspat, byla jsem dost rozrušená. A sotva otevřel dveře, udělala jsem mu pořádnou scénu. „Kde jsou prachy?!?“ řvala jsem na něj.

Nezapíral a hned se přiznal. „Promiň, lásko, prohrál jsem v kartách. Musel jsem si je vypůjčit, abych zatáhl dluh, víš? Zítra ti je vrátím,“ sliboval. Byla jsem rozpálená jako žehlička a nakvašeně šla raději do postele.

Slib nikdy nesplnil

Ráno u snídaně mi Roman přísahal, že peníze vrátí do koruny. Naivně jsem mu tehdy věřila. Samozřejmě žádné nepřinesl. Bláhově si totiž myslel, že ty tři tácy vyhraje v kartách zpátky. Hluboký omyl. Místo toho přišel večer ve značně podnapilém stavu a s neskutečně drzým dotazem, zda bych mu nepůjčila tisícovku!

„To si děláš p..el, ne?“ zuřila jsem. Nezmohl se na odpověď. Zlostně jsem na něj vyvalila oči a vyrazila ho z bytu. Strašně mě zklamal. Věděla jsem, že s tímhle člověkem už nemůžu a nedokážu plánovat společnou budoucnost. Rozešli jsme se a já si fakt oddechla. Roman mi peníze dodnes nevrátil a pravděpodobně už je nikdy neuvidím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články