Žaneta (36): Kvůli dětem a práci někdy nemám čas na úklid. Každý den se děsím toho, co řekne manžel, až přijde domů

Žaneta (36): Kvůli dětem a práci někdy nemám čas na úklid. Každý den se děsím toho, co řekne manžel, až přijde domů
Zdroj: Unsplash

Starat se o domácnost, dvě děti a chodit ještě do práce je velmi náročné. Čas na sebe skoro nemáte a snažíte se prakticky jenom o to, aby to u vás doma nevypadalo jak po výbuchu bomby. Žaneta sice dělá maximum, přesto to její manžel neocení. Ona má každý den strach z toho, co bude, až se manžel vrátí z práce...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 12. 2022 15:00

Můj manžel Igor (40) je velmi náročný ohledně úklidu. Doma musí být všechno podle jeho vysokých nároků. Neuvědomuje si, že jsem na to sama a občas prostě něco nezvládnu. Když taková situace nastane, mám hrůzu z toho, co bude, až přijde domů.

Manžel mi vůbec nepomáhá

Kromě toho, že jsem zaměstnaná na poště, starám se také o naše dvě děti. Oba kluci již chodí do školky, tak to mám o něco jednodušší. Ale ani tak není snadné skloubit práci s domácností. Někdy prostě přijdu domů a jsem tak unavená, že nemám sílu ještě uklízet nebo vařit.

Myslela jsem si, že mě můj muž pochopí, podpoří a třeba mi i pomůže. To jsem se ale spletla. Igor má na mě značně vysoké nároky. Nedočkám se toho, aby mi v domácnosti s něčím pomohl. Pro Igora je čistý dům velmi důležitý. Také po mně žádá každý večer teplé jídlo. Jenže málokdy udělá něco pro to, aby mi trochu ulehčil.

Mám strach z manžela

Párkrát se mi už stalo, že to doma nebylo podle jeho představ. A to jsem tedy něco zažila. „Jak to, že jsi nevytřela podlahu? Vždyť to tady vypadá hrozně. Doufám, že to uděláš zítra,“ řekl tím svým přezíravým tonem. Párkrát jsem mu neudělala večeři a vyslechla jsem si něco podobného. „Dřu tady na vás, chodím do práce a jediná věc, kterou po tobě žádám, je teplá večeře... Proč jsi tak neschopná?“ řekl mi.

Jeho psychické týrání je neúnosné. Pokaždé, když toho mám v práci hodně, nebo mě kluci zaměstnávají natolik, že na něco zapomenu, mám strach s čím zase Igor přijde.

Nemůžu ho opustit

Když jsem si ho brala, myslela jsem si, že spolu zůstaneme dlouho. Byl to úžasný muž a já cítila, že ho velmi miluji. Čím déle jsme spolu a čím častěji přijde z práce se špatnou náladu, tím víc přemýšlím, že jsem si vybrala špatně.

Nejraději bych ho opustila. Především proto, že mi nikdy s ničím nepomůže a jen na mě řve. Avšak kvůli dětem to udělat nemůžu. Nechci, aby vyrůstaly bez otce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články